Menü

Utánpótlás érmek a hosszútávúszó Ob-n

2020. Október 26
330
Utánpótlás érmek a hosszútávúszó Ob-n

A járványhelyzet miatt október végéig kellett az úszóknak várniuk az idei év első országos bajnokságára. A hétvégén a hosszútávúszó medencés ob-t rendezték Debrecenben, ahol utánpótlásunk két ezüst- és egy bronzérmet is begyűjtött.

Egy normális szezonban október végén már lassan azt összegezhettük volna, hogy miként teljesítettek sportolóink az országos bajnokságokon. Az idei esztendőben azonban a koronavírusjárvány miatt nem beszélhetünk normális versenynaptárról. Így fordulhatott elő, hogy bár úszóink folyamatosan kitartóan edzettek – és bár versenyeken már indultak –, de az első országos bajnokságra egészen október utolsó hétvégéjéig kellett várniuk.Debrecenben a hosszútávúszó medencés ob-n BVSC-s sportolóink is jól szerepeltek. 1500 méter gyorson az U10-U11-es korosztályban a fiúknál és a lányoknál is dobogóra állhatott úszónk. Biben Botond a második leggyorsabb volt, míg Márta Johanna bronzérmesként zárt. Továbbá a fiúk 3 kilométeres versenyében Kovács Botond is a dobogó második fokára állhatot fel.

A három érem mellett további értékes helyezéseket szereztek sportolóink. Nagy Ágnes és Madaras Zétény a negyedik, míg Kiss Ajsa Villő az ötödik helyen ért célba.

A pontszerzők mellett minden indulónk jól teljesített, hatalmas gratuláció jár nekik is! Hajrá BVSC!

 

Fotók: MÚSZ / Kovács Anikó, Derencsényi István

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz