Menü

Utánpótlás érmek a vívóktól

2021. Február 09
290
Utánpótlás érmek a vívóktól

Ezúttal a kadet és junior párbajtőrözőknek, valamint a junior kardozóknak rendeztek Magyar Kupa fordulót. Mindkét fegyvernemben volt okunk az örömre, ráadásul Kó Ágoston révén aranyérmesünk is lett!

A párbajtőrözőknél a kadet és junior korosztály számára is a Magyar Kupa 6. állomását rendezték a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A fiatalabbaknál Kó Ágoston magabiztosan menetelt a fináléig. A negyeddöntőben 15-9-re, míg a legjobb négy között 15-12-re diadalmaskodott. Ez a lendülete pedig a döntőben is kitartott, ahol 15-11-re múlta felül Mérő Leont (OVSE), így aranyérmes lett.

Kó aztán másnap a juniorok között is jól szerepelt, ahol végül a nyolcadik lett. Az elődöntőben aztán BVSC-s házirangadót láthattunk, amelyből végül Osman-Touson Maruán jött ki jobban. ugyanis 15-12-re legyőzte Bálind Bencét. A fináléban aztán nagy csatában 10-9-re kikapott Maruán az MTK-s Bartkó Leventétől, de így is egy ezüst- és bronzéremnek örülhettünk.

A junior nők versenyében Tóth Jázmin jutott a legtovább, ám a negyeddöntőben 15-9-re kikapott a későbbi ezüstérmes Lipthay Hannától, de így is az értékes ötödik helyen zárt.

A kardozóknál ezúttal csak a juniorok léptek pástra az egyéni Magyar Kupa 5. fordulójában. Számukra szintén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték a versenyt, ahol Ondrik Konrád egészen a negyeddöntőig menetelt. Itt aztán szoros asszóban 15-14-re kikapott Noseda Szabolcstól (Szigetszentmiklós), így az ötödik helyen végzett. A nőknél Szűcs Luca távollétében a holland, de BVSC-s színekben versenyző Marleen Buitenhuis szerzett bronzérmet.

Gratulálunk sportolóinknak!

 

Fotó: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz