Menü

Vége labdarúgóink szezonjának is

2020. Május 05
1319
Vége labdarúgóink szezonjának is

A tömeges érintkezés továbbra is komoly veszély, ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség kedd este azt a döntést hozta, hogy nem folytatódnak többek között a BLSZ I. osztály, valamint az utánpótlás-bajnokságok küzdelmei sem.

Eldőlt, hogy ebben az idényben már nem láthatjuk a BLSZ I. osztályában listavezető felnőtt labdarúgóinkat tétmérkőzésen, ugyanis véget ért az idény az NB I-nél alacsonyabb osztályokban a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése következtében. Azonban arra jó esély van, hogy a céloknak megfelelően az NB III-ban szerepeljen jövőre az együttes.

„A felfüggesztett megyei I. osztályú bajnokságok nem folytatódnak, a bajnokságok elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg. A megyei I. osztályú bajnoki táblázatok jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnokságoknak nem lesz hivatalos végeredménye, így nem lesznek bajnokok, érmesek, végeredmény alapján feljutók és kiesők sem. A záró táblázatok első helyén álló csapatok (összesen húsz) lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságba nevezni – áll az MLSZ közleményében.

A bajnokság félbeszakításakor 14 győzelemmel és 3 döntetlennel, valamint 45 ponttal a BVSC-Zugló volt a listavezető. Bár a második helyezett Csepelnek is ugyanennyi pontja van, de riválisunk két meccsel többet játszott és így két veresége is van. A lőtt gólok számában (61), valamint a gólkülönbségben (+54) pedig toronymagasan a BVSC a jobb. Így az MLSZ döntésének következtében a tervek szerint készülhet együttesünk az NB III-ra!

Az utánpótlás számára is véget ért a szezon. A korosztályokkal kapcsolatban a hazai szövetség azt a határozatot hozta, hogy „a férfi U19, U17 és U16 bajnokságok 2020/21-es versenyrendszerét a záró táblázaton elfoglalt helyezések alapján alakítják ki”.

Szakosztályunk folyamatosan szervezi a különböző korosztályok edzéseit. Amint konkrétumok születnek erről a következő napokban, arról természetesen azonnal beszámolunk.

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

 

Fotó: Babiczky Ákos

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz