Menü

Vegyesen bizonyítana Bernek Péter

2019. Július 18
1044
Vegyesen bizonyítana Bernek Péter

Bár korábban 200 méter háton és 400 gyorson nyert érmet nagymedencés Európa-bajnokságon Bernek Péter, a világbajnokságon 200 és 400 vegyesen láthatjuk úszónkat. Rövid pályás világ- és Európa-bajnokunkkal folytatjuk a vb-t felvezető sorozatunkat.

 

Rövid pályán Európa-bajnokságon már szereztél aranyérmet 400 méteres vegyes úszásban, illetve a világbajnokságon negyedik voltál tavaly, mégis nagymedencében most jöhet az igazi főpróba ebben a számban. Hogy várod a kvangdzsui világbajnokságot?

Az elmúlt három vb-n sikerült három döntőt úsznom 200 hát-400 gyors-200 hát kombinációban. Úgyhogy ilyen szempontból mindenképp új lesz a vegyes, de már a tavaly decemberi rövid pályás világbajnokságon megtapasztaltam, hogy milyen a 400 vegyes. Nem lesz egyszerű az biztos, de időben nekem van a legtöbb eddig a számig, mert a 400 méter vegyes a nyolcadik napon lesz. Előtte lesz a 200 vegyes a negyedik napon, valamint a hatodikon szerepel majd a 4x200-as gyorsváltó, aminek lehet, hogy tagja leszek én is. Ez majd a helyszínen dől el. Izgalmas, új kihívás lesz a vb, amit alig várok. Sajnos a felkészülés vége felé volt egy arcüreggyulladásom, csakhogy ne legyen olyan sima ez az év sem.

Összességében, hogy értékeled a felkészülésedet?

Úgy gondolom, hogy egészen már januártól nézve, sikeres felkészülésen vagyok túl. Az országos bajnokságon sikerült egyéni csúcsot úsznom 200 és 400 méter vegyesen is, ami mindenképp biztató, illetve nagyon jó volt a magaslati edzőtábor is év elején.

 Versenyek előtt mennyire gondolkozol helyezésekben vagy időeredményben?

Az a célom, hogy minél jobb időt ússzak. Helyezésekben nem gondolkozom, ez úgyis, mondhatni viszonylag másodlagos. A lényeg, hogy ha megúszom a legjobbamat, akkor biztos, hogy elég jó helyen végzek majd, főleg 400 vegyesen. A 200 az egy teljesen más műfaj, mondhatni négy darab 50 méter sprint. Ebben azért van hátrányom, de mindenképpen jó lesz egy felkészítőszámnak a 400-ra. Ha az olimpiában gondolkozunk, akkor az a 400 vegyessel fog kezdődni. Hogy e mellett a 200 hátat vagy a 200 vegyest vállalom majd, azt majd eldöntjük. Ez a vb egy teszt lesz neki.

Akár az időeltolódásban is jó teszt lesz ez a világbajnokság, hiszen szinte ott van Tokió mellett Dél-Korea…

Valóban. Szerencsére világkupán már volt lehetőségem Tokióban versenyezni még akkor is, ha azt másik uszodában és rövid pályán rendezték, de legalább a körülményeket megtapasztalhattam. Csak pozitív dolgokat tudok mondani róla. Úgyhogy már nagyon várom az olimpiát is, de most egyelőre a vb van a fókuszban.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz