Menü

Veres Amarillát korábban érte az első sokk

2020. Április 01
1115
Veres Amarillát korábban érte az első sokk

Bár a kerekesszékes vívók már korábban érezték a versenyek elhalasztásával járó változásokat, Veres Amarillának is rosszul esett a paralimpia elhalasztása. Azonban sportolónk most már előre tekint és azt is elárulta, mit csinál szabadidejében.

 

Mennyire szoktad már meg az otthoni edzéseket?

Szerintem megszokni senki nem tudja, de nyilván megpróbáljuk belőle a legtöbbet kihozni, amit lehet. Mivel vívni nem tudok otthon, így legfőképpen erőnléti szinten tartást csinálok.

 

A kerekesszékes vívóknál már korábban elhalasztották a világkupákat és az Európa-bajnokságot, ezek után téged mennyire lepett meg, hogy a paralimpiát végül 2021-ben rendezik?

Mi voltunk a vívók közül az elsők, akiknek eltörölték a versenyeiket. Úgyhogy a legelső sokk nekem hamarabb volt, mint a többségnek. Miután eltörölték a világkupákat és az Eb-t, valamint bezárt a BVSC is, várható volt, hogy ezt követően az olimpiával és a paralimpiával kapcsolatban sem lesz minden rendben. Nyilván miután négy éve erre készülünk, nem annyira esik jól, hogy teljesen megváltozik az időbeosztásunk, de ezek után várható volt a döntés. Így pedig, hogy már meg is van az új időpont, legalább látjuk a célt, hogy mire készülünk.

 

Mennyire nehéz most motiválnod magad?

Mivel élsportolók vagyunk, tudjuk, hogy edzenünk kell ahhoz, hogy a fizikai állapotunk megfelelő szinten maradjon. Nekem napról-napra változik a motivációm. Ugyanis van, amikor úgy kelek fel, hogy semmi kedvem megmozdulni és nem látom értelmét, viszont mindig megpróbálom magam valahogy rávenni, hogy mozogjak és ennek van értelme.

 

Az egri világkupán februárban ezüstérmet szereztél, így jó formában voltál. Mire tudod szerinted kihasználni ezt a plusz évet a paralimpiáig?

A mester mindig azt szokta nekem mondani, hogy lehet versenyt tudtam nyerni, de vívni még nem tudok. Úgyhogy ezt mindenképp bepótlom ebben az egy évben. Továbbá kíváncsi leszek, hogy az elmaradt világkupákat és Európa-bajnokságot azt megtartják-e és ha igen, akkor mikor rendezik őket, a paralimpia előtt. Ha ezeknek meglesz az időpontja, akkor tudjuk felépíteni az edzéstervünket.

 

Az otthoni edzések mellet mivel tudsz kikapcsolódni?

Rengeteg a szabadidőm jelenleg. Napi 6-8 óra edzés helyett nagyjából egyet tudok edzeni. Most éppen főzök és sütök. Ezen kívül sétálok a szabadban, amire általában nem szokott időm lenni.

 

Fotó: MTI / Komka Péter

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz