Menü

Vereség és győzelem a mérleg szombaton

2020. Augusztus 01
502
Vereség és győzelem a mérleg szombaton

Felemás napjuk volt férfi vízilabdázóinknak a Magyar Kupa második fordulójában. Szűcs Levente tanítványai előbb az OSC-től kaptak ki, majd a Tatabányát győzték le. Folytatás vasárnap a Pécs ellen!

Szombaton Tatabányán folytatódott férfi vízilabdázóink számára a Magyar Kupa idei szezonja. A múlt héthez hasonlóan ismét a legerősebb ellenfél ellen kezdtek Szűcs Levente tanítványai. Akkor a Szolnok csak az utolsó negyedben tudott fordítani, ezúttal a nyáron átalakult OSC várt a mieinkre. Az első negyed jól indult, hiszen az Európa-bajnok Erdélyi Balázs és Manhercz Krisztián góljára is válaszolt a BVSC. Előbb nyári szerzeményünk, Gyárfás Tamás, majd Czigány Károly talált be (2-2).

Ezt követően viszont sajnos két negyedet kellett várni az újabb gólunkra, amit szintén Gyárfás szerzett. Az újbudai együttes azonban nem állt meg és válogatott játékosai vezérletével 8-2-re meglépett. A hajrára aztán 9-7-re sikerült felzárkózni, többek között Györke Zsoltnak is köszönhetően, aki 55 százalékos hatékonysággal védett. Végül 10-7-re nyerte meg az OSC a szombat kora délutáni találkozót.

„Nem tudom minek kell történnie, hogy elhiggyük, meg tudunk verni egy ilyen szintű csapatot, de megfejtem. Csak ez hiányzott ma, hiszen megvoltak a helyzeteink, de az, hogy ekkora helyzeteket nem tudunk értékesíteni, csakis fej kérdése. Kiegyezek ezzel az eredménnyel, ha ez kell, hogy megverjük őket a bajnokságban, de az nem lehet, hogy az edző akarja a legjobban és csak pár játékos nő fel a feladathoz” – értékelt vezetőedzőnk szakosztályunk honlapjának.

A folytatásban a Pécs 14-8-ra legyőzte a Tatabányát, majd 16-6-ra kikapott az OSC-től. A nap zárásaként csapatunk a házigazdák ellen ugrott vízbe. A 8-2-es első negyed után a félidőben 15-3 volt a javunkra. Végül 21-6-os BVSC-s győzelemmel zárult a találkozó, ráadásul két kivétellel az összes mezőnyjátékosunk betalált.

Vasárnap 13:30-tól a Pécs ellen a nyolc közé jutás szempontjából fontos meccs következik – egyébként augusztus végén a bajnokságot is ellenük kezdjük majd –!

Hajrá BVSC!

 

Magyar Kupa, Kék-csoport, Tatabánya

Szombat

OSC-BVSC 10-7
Pécs-Tatabánya, 14-8
Pécs-OSC 6-16
Tatabánya-BVSC 6-21

Vasárnap

OSC-Tatabánya, 12:00
BVSC-Pécs, 13:30

 

Fotó: Kaposvári VK Facebook-oldala / Andrássy Zoltán

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz