Menü

Vigyázat, Európa, jövünk!

2016. Május 13
424
Vigyázat, Európa, jövünk!

A férfi vízilabdacsapatunk nem kis meglepetésre negyedszer is legyőzte a jóval esélyesebbnek tartott Szeged-Diapolo csapatát, és ebből a négy győzelemből az utolsó kettő azt is jelentette, hogy Märcz Tamás fiai az előkelő ötödik helyen végeztek.

 

  • Lépésről lépésre haladtunk ebben az évben a bajnokságban és ugyanígy tettünk a Szeged elleni ötödik hely megszerzéséért folytatott összecsapásban is. Nem készültünk harmadik meccsre, megpróbáltuk ezen a második mérkőzésen eldönteni az Európa Kupáért is folyó harcot. Előre éreztem, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen az első találkozón megleptük ellenfelünket, akik nem igazán tudták magukból kihozni a legjobb formájukat. Ezen a mérkőzésen jól játszott a Szeged és kiélezett fej- fej melletti küzdelem volt a végső percekig. Nem voltunk elég higgadtak az emberelőnyös helyzetekben, pedig a figurák működtek, de a legvégső pillanatokban rossz döntéseket hoztunk, pedig szükség lett volna ezekre a gólokra egy meggyőzőbb győzelemre! Nehéz volt kicsikarni a győzelmet, kellettek ehhez Török Béla és Létay Krisztián bravúr góljai a végjátékban, de a legfontosabb, hogy a csapat végig óriási hitről és tartásról tett tanúbizonyságot, amivel kivívtuk a nemzetközi kupaszereplés jogát és nem utolsósorban minden idők legnehezebb magyar bajnokságban megszereztük az ötödik helyet, úgy érzem, nem érdemtelenül! Gratulálok az egész csapatomnak és köszönöm azoknak, akik az idei évben segítettek ezt a fantasztikus eredményt elérni! Külön szeretném megköszönni Nagy Sándor csapatkapitányunknak - aki a mai mérkőzés után edzői pályáját építi majd tovább -, hogy három éven át a játékosomnak tudhattam. Profi mentalitása továbbra is példaértékű lesz mindenki számára, és már előre tudom, hogy hiányozni fog a következő szezonban.


A csapatunk tehát jövőre hosszú idő után a nemzetközi porondon is megmérettetheti majd magát, amely lehetőség az amúgy is magas szintű utánpótlás-nevelésünknek is komoly lökést adhat.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz