Menü

Világbajnokot verve lett ezüstérmes Andrásfi

2019. Október 01
1173
Világbajnokot verve lett ezüstérmes Andrásfi

Ott folytatták vívóink, ahol egy hete abbahagyták. Ezúttal viszont már nem csak az utánpótlás, hanem a felnőtt mezőny is pástra lépett. Andrásfi Tibor pedig a nyári világbajnokságon aranyérmes Siklósi Gergelyt is legyőzve végül második lett párbajtőrben.

Hosszú szünet után versenyzett újra Andrásfi Tibor, aki a nyár eleji Európa-bajnokságon újoncként elért nagyszerű 7. helye után nagy lendülettel kezdte a szezon első felnőtt Magyar Kupa fordulóját. Pedig nem volt könnyű sorsolása párbajtőrözőnknek. A csoportkör jól sikerült számára, a legjobb 32 között pedig a nyári, budapesti világbajnokságon aranyérmes Siklósi Gergellyel találkozott, akit sikerült legyőznie Andrásfinak. Sportolónk végül a döntőig menetelt, ahol Berta Dánieltől kapott ki szoros asszóban 15:13-ra, így ezüstérmes lett.

„Egy kicsit izgatottan vágtam neki a versenynek, az Eb sikere után szerettem volna az első hivatalos felnőtt szezonomat is eredményesen elkezdeni. A csoportkör nagyon jól sikerült, az első helyről várhattam a táblát. Ennek ellenére a sorsolásom balszerencsés volt, mivel már a 16-ba jutásért a friss világbajnok Siklósi Gergővel vívtam. Tavaly pozitív volt a mérlegem ellene, úgyhogy nem tartottam tőle és egy kiélezett meccsen sikerült győznöm.  Utána két magabiztos győzelem következett és máris éremnek örülhettem. A döntőbe jutásért Szényi Petivel vívtam, a májusi válogatón tőle kaptam ki hosszabbításban. Ezért sikerült most visszavágnom, és végül ezt az asszót is magabiztosan hoztam” – értékelt honlapunknak Andrásfi.

„A döntőben a szintén remek napot kifogó Berta Dani az elején elhúzott, valahogy sehogy se jöttek be az akciók amiket kitaláltam. Az asszó végére ráéreztem, így majdnem egyenlítenem is sikerült, de végül 15-13-as vereséget szenvedtem. Összességében elégedett vagyok, mert magabiztos és jó vívással lettem érmes, a nap folyamán végig kiegyensúlyozott voltam. A csapatverseny már csak a hab volt a tortán, a fiatal együttesünkkel remekül helyt álltunk. A döntőben sajnos érvényesült a papírforma, de elégedettek lehettünk az érmünkkel” – tette hozzá sportolónk.

A vasárnapi csapatverseny során ugyanis a Vasas mögött másodikként zárták férfi párbajtőrözőink.

 

 

Női egyéniben is szép sikereket értek el a BVSC-s vívók. A nyolc között két versenyzőnk is érdekelt volt. Borsody Emma Andrásfihoz hasonlóan ezüstérmes lett, Szabó Laura pedig az ötödik helyen zárt, ugyanúgy, mint másnap első számú csapatunk.

Az utánpótlás is jeleskedett. A junior kardozók között a lányok arany-, Pótz-Nagy Fanni és Szűcs Luca pedig bronzéremnek örülhetett. A fiúknál Ondrik Konrád lett harmadik, a csapat éppen lemaradva a dobogóról negyedik. Bódy István tanítványa a kadet korosztályban viszont nem talált legyőzőre, mögötte Tóth Patrik bronza gyarapította még a BVSC-s éremkollekciót.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotók: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz