Menü

Visszavágtak vízilabdázóink a Kaposvárnak

2020. Február 08
755
Visszavágtak vízilabdázóink a Kaposvárnak

Második mérkőzését is megnyerte a válogatott szünet után férfi vízilabda csapatunk. Ezúttal a Kaposvárt győzték le otthon 12-5-re Szűcs Levente tanítványai, így versenyben vannak a felsőházért, de ehhez valószínűleg még pontokra lesz szükség.

A lányokhoz hasonlóan a fiúk sem tegnap játszottak legutóbb hazai medencében a vízilabda OB I-ben. Szűcs Levente tanítványai november 27-én a Szombathelyt győzték le, ezúttal pedig a Kaposvár ellen szerettek volna hasonló eredményt elérni. Volt is miért visszavágni a somogyi együttesnek, hiszen ősszel otthon ők diadalmaskodtak.

Csapó Miklós szerencsére ott folytatta, ahol a Vasas elleni győzelem során abbahagyta. Az ő góljával kezdődött a találkozó. Aztán még az első negyedben Pásztor Mátyás és Lajkó Márton is tovább növelte az előnyt. Bár a vendégek szépítettek az utolsó másodpercekben (3-1), de a mieink irányították a mérkőzést. A folytatásban Ágh György is feliratkozott a gólszerzők közé, míg Csapó duplájával a félidőben 6-1 volt a javunkra. A vízben parázs játék folyt, amit a játékvezetők próbáltak megfékezni, így Biros Barnabás 4 perces kiállítást kapott.

A BVSC viszont próbált a játékra koncentrálni és ennek meg is lett az eredménye. Czigány Károly 7-1-re módosította az eredményt. A zárófelvonást 8-3-as hazai előnyről várhatták a felek. Pásztor újabb gólokkal repítette a győzelem felé csapatát, de Mészáros Csaba is betalált. Végül a mindössze 18 éves Gyenis Ádám állította be a 12-5-ös végeredményt. Kiemelendő még a 62 százalékkal védő Szakonyi Dániel teljesítménye is, ami fontos szerepet játszott abban, hogy kevés gólt kaptunk.

„Én azt éreztem a Kaposváron, hogy túl keményen játszanak. Hogy ezt mi váltottuk ki belőlük vagy ők voltak nagyon lelkesek, azt nem tudom. Ahogy azt sem, hogy mi sodorta ebbe az irányba a mérkőzést az elején” – kezdte értékelését a találkozó utáni sajtótájékoztatón vezetőedzőnk. „Természetesen én a másik oldalról másképp látom, mint az ellenfél edzője, de egy picit úgy éreztem, hogy ütnek-vágnak minket és annak örülök, hogy a bírók ennek az elejét vették. Amit a játékvezető vagy a zsűri ítél, azt kell elfogadni. Természetesen megértem az ellenfél álláspontját is, de akkor történt az a kiállítás, amikor az olló már kezdett szétnyílni, úgyhogy bízom benne, nem ez döntött a mi részünkre. Kovács Petit rögtön elvesztettük az elején, de az ilyenek sajnos benne vannak a vízilabdában. Remélem, megússza komolyabb sérülés nélkül. Továbbra is a felsőház a cél, gratulálok a fiúknak a három ponthoz” – mondta Szűcs Levente.

A BVSC jelenleg öt ponttal vezet az ötödik helyezett Szentes előtt, de a következő két fordulóban a csoport két favoritjával, az Egerrel és az OSC-vel játszanak a mieink, majd a Honvédhoz látogat együttesünk. A biztos felsőházi tagság kiharcolásához valószínűleg pontokra lesz még szükségünk.

Hajrá BVSC!

 

BVSC-Zugló MKB-Euroleasing–Kaposvári VK 12-5 (3-1, 3-0, 2-2, 4-2)

BVSC-Zugló: Szakonyi – Csapó 3, Tanczer, Kovács, Pásztor 4, Mészáros Cs. 1, Sugár Csere: Czigány 1, Gyenis 1, Ágh 1, Létay, Lajkó 1, Szabó Bendegúz

 

Fotó: BVSC-Zugló Vízilabda Szakosztály Facebook-oldala

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz