Vívóink sporttörténelmet írtak

Vívóink sporttörténelmet írtak

Mint, ahogy arról már beszámoltunk, februári teljesítményük alapján a vívóink érdemelték ki a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által kiírt „A hónap műhelye” elismerést.

A szakosztály a díjat, és az azzal járó félmillió forintos sportszervásárlási utalványt március legvégén vehette át. A februári díj azonban két szempontból is kiemelkedő jelentőségű volt. Egyrészt a négy éve indult elismerés történetében ez volt az ötvenedik alkalom, hogy átadták azt valamelyik szakosztálynak. Másrészt a miénk az első olyan szakosztály, amely ezt a díjat már négyszer kiérdemelte. Ezzel pedig a vívóink az elismerés történetének legsikeresebb műhelyévé váltak.

A februári sikerből kardozóink és párbajtőrvívóink egyaránt kivették a részüket. Az országos bajnokságon egyéniben a kardvívó Nagy Valentina és Urbán Tamás végzett az élen, csapatban pedig a Lantos Eszter, Nagy Valentina, Pusztai Liza, Szűcs Luca alkotta leány-, illetve a Fröhlich Bálint, Ondrik Konrád, Sárdi Zoltán, Urbán Tamás összeállítású fiúnégyes nyakába akasztották az aranyérmeket. A junior férfi párbajtőrözők – Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Dudás Balázs, Majnik Roland – pedig a dobogó második helyén végeztek, így az országos bajnokság legsikeresebb klubja címet is elhoztuk.

De nemcsak itthon, hanem külföldön is remekeltek vívóink: az Udinében rendezett junior párbajtőr Világ Kupa-versenyen Andrásfi Tibor ezüstérmet nyert, menet közben legyőzve a tavalyi junior világbajnokot. A plovdivi korosztályos Európa-bajnokság első, még éppen februárra eső napján pedig a kardozó Pusztai Liza egyéniben elsöprő fölénnyel védte meg kadet kontinensbajnoki címét.

Fotó: MOB, Szalmás Péter

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay