Menü

Vívóünnep

2018. Április 24
357
Vívóünnep

Lassan hozzászokhatunk, hogy a világversenyeket követően a vívóinkat ünnepelni kell, köszönhetően annak, hogy az említett versenyeken sok örömet rendszeresen szereznek nekünk. Így volt ez tavaly is, amikor érmekkel árasztottak el bennünket a korosztályos Európa- és világbajnokságon, és így történt ez most is, amikor még a tavalyi sikereket is sikerült túlszárnyalniuk versenyzőinknek. Emiatt történt, hogy Fekete Attila, vívószakosztályunk vezetője április 23-án rendhagyó módon félbeszakította az edzést, majd az összegyűlt versenyzők és edzők jelenlétében Szatmáry Kristóf elnökünk elismeréseket adott át a Szocsiban rendezett kadet és junior Európa-bajnokságon, a veronai korosztályos világbajnokságon és a jereváni U23-as Európa-bajnokságon sikereket elért vívóinknak.

A legnagyobb tapsot természetesen klubunk egyik legnagyobb tehetsége, Pusztai Liza kapta, aki nem hivatalos Guiness-rekordot állított fel azzal, hogy, amely számban elindult, abban érmes helyen végzett. Saját korosztályában (kadetben) egyéniben bronzérmes, csapatban ezüstérmes, az eggyel idősebbek között (junioroknál) egyéniben ezüst-, csapatban pedig szintén bronzérmes volt a korosztályos EB-n, majd néhány hétre rá megnyerte a világbajnokságot a kadetek között, míg a junior versenyben a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Ezzel a remek teljesítménnyel pedig az októberi Buenos Aires-ben rendezendő Ifjúsági Olimpiára is kvalifikálta magát. A 16 esztendős kardvívónk ráadásul a két világverseny között Athénban egy felnőtt világkupán is ezüstérmes lett. A másik kiemelkedő eredmény Andrásfi Tibor párbajtőrvívónk nevéhez fűződik, aki a férfipárbajtőrcsapat tagjaként az elmúlt hetekben junior Európa- és világbajnok lett. De kijutott az elismerésekből Borsody Emmának is, aki a veronai junior világbajnokságon lett bronzérmes a női párbajtőrvívók versenyében, Nagy Valentinának, aki az EB-n tagja volt az ezüstérmes kadet női és a bronzérmes junior női kardcsapatnak, a világbajnokságon pedig az egyéni versenyben az éremért vívott asszóban megsérült, emiatt „csak” hetedik lett. Urbán Tamás a kadet férfi kardcsapattal nyert aranyérmet Szocsiban, Szűcs Luca pedig szintén tagja volt az ezüstérmes női kardcsapatnak. (Az is kisebbfajta Guiness-rekordnak számít, hogy ez utóbbi válogatott száz százalékban BVSC-s vívókból állt.) Ott volt az EB-n és a világbajnokságon junior kardvívónk, Nagy Martin is, illetve kadet férfi párbajtőrben Osman-Touson Maruan is kivívta a részvételi jogot, de ő egy nappal az indulás előtt bokatörést szenvedett, így nem tudott bizonyítani a páston.

Az április 23-i ünnepség természetesen egy közös tortaevéssel zárult, majd minden visszatért a régi kerékvágásba: a vívók és az edzők ismét az edzésre koncentráltak, hisz a korosztályos világversenyekkel még korántsem zárult le az idei szezon.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz