„Nagyon tehetséges a korosztály” – interjú Csombor Zoltánnal

„Nagyon tehetséges a korosztály” – interjú Csombor Zoltánnal

A vízilabdázók az otthoni edzések mellett mérkőzéseket is elemeznek közösen – természetesen csak interneten keresztül –, így próbálják az edzők fejleszteni utánpótlás játékosainkat. Ezúttal a 2006-os csapat edzőjével, Csombor Zoltánnal beszélgettünk.

 

Hogyan kerültél az edzői pályára?

A Tungsram SC-ben vízilabdáztam az OB I-ben. Akkor ajánlották fel, hogy legyek az úttörőnek az edzője, amit elfogadtam. Így 1992 óta dolgozom edzőként.

 

A BVSC-nél melyik korosztály tartozik hozzád?

A 2006-os születésű gyerekekkel foglalkozom. Mivel sokan vannak, ezért két csapatot csináltunk belőlük. Ez az egyik legtehetségesebb korosztályunk.

 

Milyen bajnokságban indultak el az együttesek?

Mindkét csapat a Budapest bajnokságban szerepel. Az „A” együttes a legjobbak között, a „B” csapat pedig a második vonalban játszik. Legjobbjaink az első helyen, míg a második vonal a középmezőny végén állt, amikor felfüggesztették a szezont.  Az „A” csapattal szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket, amire minden esélyünk megvan. A „B” csapattal pedig a tisztes helytállás a cél. Nagyon tehetséges a gárda, szerintem több játékosból lesz első osztályú vízilabdázó.

 

 

A jelenlegi helyzetben hogy zajlanak az edzéseitek?

Szinte mindenki játszik egy korosztállyal feljebb is, így Nagy Sándor barátommal és kollégámmal közösen adjuk a feladatokat jelenleg számukra, amiben Tóth Bálint feladatai is segítségünkre vannak. Futások vannak minden napra, míg a kondiedzésekben elsősorban Bálint feladatai érvényesülnek. A „B” csapatom kap picit egyszerűbb feladatokat általam. Ebben vállerősítő, törzs stabilizáció és erősítő feladatok vannak.  Ezenkívül labdával falaznak, amennyire a szomszédok engedik. Ezután pedig mindenki játékosfeladatokkal üti el az időt: kosarazik, célba dob vagy hasonlók.

 

Te milyen otthoni feladatot javasolsz?

A nyújtás semmiképpen sem maradhat el. Motivációként hetente kétszer összejövünk az online térben, ahol látjuk és halljuk is egymást. Továbbá vízilabda mérkőzéseket szoktunk csoportosan elemezni, hol felnőtt, hol utánpótlás meccseket, ami kihívásként is felfogható. A futás kivételével, minden feladat lakásban is elvégezhető.

 

Az edzések mellet mivel töltöd a szabadidődet?

Könyvolvasással és filmnézéssel kapcsolódom ki. Ezenkívül rengeteg apró munka van a kertben és a házban egyaránt. Így legalább van időm ezeket megcsinálni.

 

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay