Bronzérem a Magyar Kupában

Bronzérem a Magyar Kupában

Az első két negyedben jól tartotta magát női vízilabdacsapatunk a Magyar Kupa elődöntőjében, azonban végül az UVSE örülhetett a 17-11-es sikernek. A BVSC-Zugló így bronzérmet szerzett!

Ezen a héten az eredeti tervek szerint is találkozott volna a BVSC az UVSE-vel a bajnokságban, de az Európai Szuperkupa és a Magyar Kupa négyes döntő miatt azt a találkozót elhalasztották. Azonban mivel mi adunk otthont a tornának, így mégis a Szőnyi úton játszott egymással a két együttes az MK elődöntőjében.

A hét elején az Európai Szuperkupa fináléjában is játszó UVSE esélyeshez méltóan kezdett és Baksa duplájával hamar ellépett kettővel. Utána viszont két gyors hazai góllal Kolárová és Ármai révén sikerült egyenlíteni. Sőt, egy kivédekezett kettős hátrány után a vezetést is átvehették volna Stieber Mercedes tanítványai, de nem sikerült értékesíteni a fórunkat. Aztán Szegedi növelte 3-2-re a vendég előnyt, a negyed hajrájában viszont Kakas sokat tett azért, hogy ne nőjön tovább a különbség, hiszen ötméterest hárított.

A második nyolc perc elején mindkét csapat letesztelte a kapufákat, illetve Kakas is kiválóan védett emberhátrányban. Utána viszont az UVSE visszaállította a kétgólos előnyt. Bár a nagyszünethez közeledve Fekete révén zárkóztunk 5-4-re, végül a lilák elléptek 7-4-re. A csattanót mégis Ármai tartogatta és pár másodperccel a negyed vége előtt 7-5-re szépített együttesünk az ő bombagóljával.

A folytatásban viszont sajnos Benczur Márton csapata néggyel meglépett és végül 11-7-es hátrányról kezdhettük a zárófelvonást. A hajrában kicsit talán mentálisan el is fáradtak a mieink, illetve a sok személyi hiba is megbosszulta magát, így az UVSE 17-11-es sikerrel jutott be a szombati döntőbe. A BVSC viszont egy szépen csillogó bronzérmet szerzett a Magyar Kupában!

„Én azt hiszem azon múlott a mérkőzés, hogy az UVSE kicsit gyorsabban gondolkodott nálunk. Begyakoroltuk a dolgokat, az látszott, csak mindig egy lépéssel le voltunk maradva. De ez olyan hiba, amit ki lehet javítani. Úgyhogy én nem vagyok összeesve emiatt. Örülök a bronzéremnek, hiszen mégiscsak ez az első érmem a csapattal. Megyünk előre az úton. A fejlődés az látszik, de elmondtam a lányoknak is, hogy ennél több kell. Valakinek egy kicsit le kell lazulnia, valakinek pedig komolyabban kell vennie” – értékelt a találkozó után Stieber Mercedes

Gratulálunk a csapatnak a bronzéremhez! Hajrá, BVSC!

BENU Női Magyar Kupa, elődöntő

BVSC-Zugló–UVSE 11-17 (2-3, 3-4, 2-4, 4-6)

BVSC: Kakas – Kele 2, Fekete F. 1, Kolárová 1, Tóth R., Jancsó, Mészáros-Farkas 2. Csere: Ármai 5, Tóth F., Urvári, Batizi, Dobos, Polák. Edző: Stieber Mercedes

UVSE: Golopencza Sz. – Hajdú K. 4, Peresztegi-Nagy 1, Faragó K. 2, Aubéli, Baksa V. 3, Szegedi 3. Csere: Tiba, Lendvay 1, Varró E., Irmes R. 1, Kóka, Kenéz K. 2. Edző: Benczur Márton

Fotó: MVLSZ / Kovács Anikó

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay