Maradandót alkotna az Eb-n Lovassy Krisztián

Maradandót alkotna az Eb-n Lovassy Krisztián

Szerdán kezdődik a pályakerékpározók számára a bulgáriai Európa-bajnokság, ahol kiválóságunk, Lovassy Krisztián szeretne jó eredményeket elérni. A csapat már a helyszínen készül, sportolónkat még az elutazás előtt kérdeztük a felkészülésről és céljairól.

 

Legutóbb, amikor a jól sikerült pályakerékpáros országos bajnokság után beszélgettünk, akkor pozitívan tekintettél az Európa-bajnokságra. Hogy látod jelenleg a helyzetet?

Abszolút pozitívan várom az Eb-t még mindig. Úgy érzem, a formám nem rossz. Azt leszámítva, hogy két héttel ezelőtt volt egy kisebb megbetegedésem. Elég esős volt abban az időszakban az időjárás és kicsit megfáztam. Ugyanis azért, hogy ne kelljen görgőn mennem, az edzésmunkám nagy részét a szabadban végeztem. Továbbá a megfázással párhuzamosan jött egy kis nyereg gondom. Bár már 6-7 éve ugyanazt a nyerget használom, mégis lett egy gumószerűség a bal oldali csonton, amin a nyergen ülök. Ezért 3-4 napig nem is ültem kerékpáron. Mivel a duzzanat nem múlt el, így elmentem orvoshoz, aki azt mondta, hogy valószínűleg kapott egy nagyobb ütést az a csont, amin szintén izmok futnak át. Az izomsérülés bevizesedett és egyből begyulladt. Ez okozhatta ezt a duzzanatot. Ráadásul az orvos hozzátette, hogy 2-3 hétig ne üljek kerékpárra, mert akkor nem fog elmúlni. Ezt az utasítást két héttel az Eb előtt értelemszerűen nem tartottam be.

 

Mennyire befolyásolta ez az edzéseidet?

Próbáltam figyelni rá, hogy az edzések 70-80 százalékát kiállva a nyeregből teljesítsem. Így csináltam a résztávjaimat. Nem mondom, hogy így volt a legmegfelelőbb két héttel az Eb előtt, mert eléggé féloldalasan tudtam csak elvégezni a munkát, de az edzéseim jelentős részét így is megcsináltam. Mostanra az antibiotikumos kenőcsöknek hála már rá tudok ülni úgy a nyeregre, hogy nem fáj, de azért még nem az igazi. Remélem, a verseny napjára rendbe jön annyira, hogy egy minimálisan se zavarjon.

 

Ezek után milyen érzésekkel várod az Eb-t?

Az előzmények ellenére úgy érzem, hogy jó erőben vagyok. Fapályán legutóbb február végén a világbajnokságon szerepeltem, így az biztos újdonság lesz, de az jó, hogy a helyszínen öt napot edzhetünk a kontinensviadal rajtja előtt. Szerintem ez is valamennyit dobni fog a teljesítményemen.

 

Van-e bármi elvárás az eredmények tekintetében magaddal szemben?

Indulok omniumban is, de most nem az lesz, hogy scratch-en tartalékolni fogok az előbbi számra, mint ahogy az olimpiai kvalifikációs időszakban többször is így volt. Szeretnék ugyanis egy jó eredményt elérni. Illetve a pályabajnokság sikere után 4000 méteren is szerettem volna egy jó időt menni. Azonban mivel a sérülésem miatt nem tudtam felvenni az időfutam pozíciót, így majd meglátom a kinti edzések után, hogy milyen időkre leszek képes.

 

Ez lesz a pályafutásod utolsó versenye?

Egyelőre nem lehet tudni, de ezért is szeretnék mindenképp valami maradandót alkotni, ha tudok.

 

Sok sikert kívánunk ehhez sportolónknak!

 

Fotó: Szilágyi Lili

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay