A nehéz körülmények ellenére egyéni csúcs az Eb-n

A nehéz körülmények ellenére egyéni csúcs az Eb-n

Nem a szokványos mederben bonyolították le a pályakerékpáros U23-as Európa-bajnokságot, ugyanis a helyszínen többször is módosították a programot. Csengői Bálint ennek ellenére egyéni csúcsot ért el az 1000 méteres állórajtos egyéni időfutamban.

Már az U23-as Európa-bajnokság előtt rájárt a rúd pályakerékpárosainkra, hiszen az országos bajnokságon remek formában versenyző Lovassy Patrik Rómeó koronavírus-fertőzés miatt maradt le a kontinensviadalról. Így az olaszországi Fiorenzuola d'Arda-ban rendezett Eb-n Csengői Bálint képviselte a BVSC-s színeket.

„Mindkét fiúnak jól sikerült a felkészülése, ezért is sajnáltuk nagyon, hogy Rómeó nem utazhatott az Eb-re. Bálint az ob-n kicsit alulteljesített magához képest. Persze nyert bajnokságot, de mi az időeredményeket nézzük. A pályabajnokság után jött még egy terhelési zóna és így nagyon jó formában érkeztünk meg Fiorenzuola-ba” – nyilatkozta honlapunknak Pataki Ibolya szakosztályvezetőnk.

Sajnos az nem derült ki, hogy ez a jó forma mire lett volna elegendő, mert a helyszínen többször is módosították a programot az időjárási körülmények miatt, ráadásul a sportolói érdekeket nem vették figyelembe. Így fordulhatott elő, hogy Bálintra kedden a keirin mellett 1000 méteres egyéni időfutam is várt egy napon.

 

 

„Bár 23 éve vagyok edző, de ilyen helyzetet még nem éltem meg, hogy a kiírt programot nem megállítják az eső miatt, hanem egy teljesen más programot adnak ki másnapra. Bálintnak a tervek szerint szombaton lett volna az 1000 méteres versenye, vasárnap a sprint és kedden a keirin. Végül kétszer módosítottak a programon és teljesen más lett a menetrend. Tehát formaidőzítés szempontjából rémálom volt a verseny.”

Az átalakított program miatt a helyszínen is kondiedzések vártak még Bálintra, aki remekül alkalmazkodott a nehéz körülményekhez, hiszen az 1000 méteres állórajtos egyéni időfutamban végül több mint két másodperccel döntötte meg nyitottpályás egyéni rekordját úgy, hogy a keirint is aznap rendezték számára.

„Másfél éve kezdtük el az 1000 métert, hogy ebben menjen. Ez elég rövid idő, hogy egy számban ilyen mértékű javulást lehessen elérni. Ha az eredeti időpontban rendezték volna ezt a versenyt, akkor szerintem még jobb eredményre lett volna képes.”

Novemberben már a felnőttekre vár Európa-bajnokság Bulgáriában, ahol szintén ott lesznek BVSC-s sportolóink. Plovdivban november 11. és 15. között rendezik a kontinensviadalt. A csapat a tervek szerint pár nappal korábban kiutazik, hogy legyen lehetőségük kerékpárosainknak fapályán is gyakorolniuk.

Gratulálunk Bálintnak és további sok sikert kívánunk sportolóinknak!

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay