Labdarúgó szakosztály

Újjáéledés, építkezés – a fejlődés megkérdőjelezhetetlen!

A korábban romokban heverő szakosztály az elmúlt tíz esztendőben nem csak újjáéledt, hanem évről-évre tudatosan építkezik – ennek nem csak a pályán, hanem a háttérben is láthatóak az eredményei. Tetszik, nem tetszik, labdarúgás nélkül kevesebb lenne a BVSC is. Az egykor nagy sikereket elérő, de aztán a súlyos anyagi gondok miatt vegetáló, felnőtt csapatot sehol sem indító szakosztályba 2012-ben sikerült életet lehelni, és elindult egy folyamat, egy pozitív folyamat, amely most ott tart, hogy komoly utánpótlás-bázissal rendelkezik, és felnőtt csapata már az NB II-es bajnokságba jutást célozhatja meg. Jakab Zoltán 2015-ben csatlakozott a BVSC- családhoz, jelenleg ő a BVSC Labdarúgó Kft. ügyvezetője, de a TAO-val kapcsolatos feladatok koordinálásával sok más szakosztály munkáját is segíti. „Amikor újra életre kelt a csapat, azt még kvázi kívülről néztem, a BLSZ II osztályig Bükszegi Zoltán, korábbi nagyszerű játékosunk vezette a szakosztályt. Most is itt van közöttünk, hiszen az óvodás korosztálytól az U12-es korosztályig bezárólag ő a szekcióvezető. A mögöttünk hagyott időszak arra feltétlen jó volt, hogy egyrészt előrébb mozduljunk, erősítsük a pozíciónkat, másrészt mi is tanuljunk akár a saját hibáinkból, merthogy azt tudni kell, a labdarúgást irányítani minden szempontból más kávéház” – fogalmaz Jakab Zoltán.

Jakab Zoltán
Jakab ZoltánSzakosztályvezető

Rólunk

„Reális célként fogalmazhatjuk meg, hogy visszaszerezzük a magyar labdarúgás térképén a BVSC erős szerepét. Jó nevelőklub vagyunk, van és lesz mire támaszkodnunk, miközben ahol csak lehet, szeretnénk az elérhető legmagasabb osztályban szerepelni.”

Mint elmondja, a BVSC szellemiségét ismerve olyan úton indultak el, amely a többi szakosztálynál alapvetően működőképes volt, ergo a klubhoz kötődő embereket igyekeztek meggyőzni arról, hogy szerepük lehet a labdarúgó-szakosztály talpra állításában, annak felépítésében, működésében. „Sok esetben tényleg a saját kárunkon tanultunk, amit házon belül meg is beszéltünk, ugyanakkor a közvélemény ebből szerencsére semmit sem láthatott. Nem, mert a csapatunk szépen lépkedett előre, és az utánpótlásunk is jelentős fejlődésnek indult mind bázist, mind a szakmai munkát illetően. Annak, hogy minden évben jobb körülmények között dolgozhatunk, elévülhetetlen érdemei vannak a klub vezetésének, Szatmáry Kristófnak, Tóth Sándornak és Szentpáli Gábornak.” Mint a Kft ügyvezetője fontos mérföldkőnek tartja Kisteleki István megnyerését, merthogy a szakember szakmai tanácsadóként, szakmai igazgatóként rengeteget tud hozzátenni a közöshöz: „István a klub aranykorának egyik fontos szereplője, megkérdőjelezhetetlen kötődéssel, tudással, tapasztalattal. Amikor ő megjelenik valahol a BVSC-t reprezentálva, érezhetően sokkal nagyobb a respektünk. Arról nem beszélve, hogy a kapcsolati tőkéje mellett mennyire ért a labdarúgáshoz.” Ki kell emelni, hogy a szakosztály folyamatosan egyre jobb körülmények között dolgozhat, ami a gyermekek bevonzásában mondani sem kell, mennyire fontos. És fontos volt abban a tekintetben is, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség elismerje az erőfeszítéseket, és a BVSC megkapja a tehetségközponti besorolást. Megkapta! „Ez új távlatokat nyit, ami legalább akkora lehetőség, mint amekkora felelősség is egyben – teszi hozzá Jakab Zoltán. – Reális célként fogalmazhatjuk meg, hogy visszaszerezzük a magyar labdarúgás térképén a BVSC erős szerepét. Jó nevelőklub vagyunk, van és lesz mire támaszkodnunk, miközben ahol csak lehet, szeretnénk az elérhető legmagasabb osztályban szerepelni. A felnőtteknél ez nem jelenti azt, hogy nekünk az NB I-es szereplést kell megcéloznunk, ám azt igen, hogy tegyük a feladatunkat becsülettel, mindenki végezze el azt a munkát, ami rá van bízva.” Ami a számokat illeti: hozzávetőleg 350-400 utánpótláskorú gyermek rúgja a labdát a BVSC kötelékében, mellettük 40-50 felnőttkorú labdarúgót regisztrálnak. Férfifronton minden korosztályt lefed a munka – a minőséget jelzi, hogy U17-ben és U19-ben egyaránt bajnokságot nyert osztályában a csapat.

Fedett focippálya BVSC Zugló

Női fronton ¾ pályás felnőtt, valamint U16-os és U14-es együttese is van a klubnak. „Építkezünk, miközben természetesen addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér. Nem ígérünk feleslegesen, nem a szavakban, sokkal inkább a tettekben hiszünk.

Minden szakemberünkkel szemben él a bizalom, hagyjuk őket érvényesülni, és hisszük, hogy közösen alkothatunk. Ki kell emelnem, hogy a korábban említett klubkötődést ki akarjuk maximálisan aknázni, és olyan tradicionális klubmodell kialakításán vagyunk, amelyek a szellemiséget, a BVSC-érzést adja vissza.” Ami pedig az említett TAO-t illeti: Jakab Zoltán tudásának is hála a szakosztály maximálisan él a lehetőségekkel, többek között ebből sikerült felújítani a Tatai úti létesítményt. A fókuszban, reflektorfényben lévő felnőtt férficsapatról annyit, hogy az NB III-as bajnokságból a feljutás a cél. Nem hiába, hiszen az előző két sorozatot a második helyen, ezüstérmes pozícióban zárta a társaság.

Ebből is látszik, az elmúlt évtizedben tényleg folyamatos volt az előrelépés! „2020-ban tizenhét év szünet után tért vissza a BVSC a Nemzeti Bajnokságokba, az elmúlt két év pedig még a saját várakozásainkat is felülmúlta. Ritka az, hogy újoncként rögtön a feljutásért harcoljon egy együttes. A bajnoki ezüstérmek pedig azt is jelentik, hogy az elmúlt öt idényben mindig dobogóra állt az együttes abban az osztályban, ahol elindult. Ezt a sorozatot szeretnénk folytatni idén is, de remélhetőleg már osztályváltással” – fogalmaz Szatmáry Kristóf elnök.

A 2022-2023-as szezont már Urbán Flórián irányításával kezdte meg felnőtt együttesünk, akinek az irányításával cél a bajnoki cím, ami viszont még nem ér automatikus feljutást idén. Ehhez majd még osztályozón kellene felülmúlni egy NB II-es csapatot.

„Köszönhetően sok ember áldozatos munkájának, az elmúlt években nagyságrendekkel jobb helyzetben vagyunk, mint korábban. Igaz ez az utánpótlásunkra is. Hatalmas elismerés, hatalmas büszkeség, hogy elnyertük a tehetségközponti besorolást, ennek megfelelően építjük fel a jövőben a struktúrát. Ez a cím a büszkeség mellett számonkérhető, szép feladatot ad számunkra, ezzel élnünk kell. Célunk, hogy a gyerekeket tizennégy éves korig minden szempontból felkészítsük az esetleges akadémiai képzésre. Szorosabb együttműködést alakítunk ki a környező helyeken lévő keretközpontokkal, afféle koordináló szakosztályként, bázisként összefognánk a tehetségek képzését. Mindezt két irányú folyamatként képzeljük el, azaz a felzárkóztató programot is fontos pillérnek tekintjük” – árulta el Kisteleki István szakmai igazgató.

Felnőtt csapat szakmai stáb

Jakab Zoltán
Jakab ZoltánSzakosztályvezető / Ügyvezetőjakab.zoltan@bvsc.hu
Kisteleki István
Kisteleki IstvánSzakmai igazgatókisteleki.istvan@bvsc.hu
Dudás János
Dudás JánosErőnléti edző

Női csapat edzők / elérhetőségek

Pozíció Név Mobil Email
Felnőtt női NB2 Szűcs Richárd +36 70 531 7007
Női U14 Bursi Gábor +36 30 200 7272 bursi.gabor@bvsc.hu
Női szekció technikai vezető, erőnléti edző Hugyecz Renáta +36 20 274 6647

Elérhetőségeink

1142 Szőnyi út 2. Laky Károly uszoda
Szekcióvezető U5-U13: Bükszegi Zoltán
Ovifoci  (U5-U6): Német György
Ügyintéző: Sződi Fruzsina
Pályabérlés: Lippai Krisztián

Őze Tibor-  Tehetség Központ –operatív igazgató

Bencze Zsolt – Tehetség Központ – szakmai igazgató, szekcióvezető (U14-U19) 

Kroner Péter - Tehetség Központ – vezető scout

 

 

 

 

Sződi Fruzsina – ügyintéző -  labdarugas@bvsc.hu

 

 

Pályabérlés: Lippai Krisztián – lippai.krisztian@bvsc.hu – 06 30 622 09 55

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay