Labdarúgó szakosztály

Újjáéledés, építkezés – a fejlődés megkérdőjelezhetetlen!

A korábban romokban heverő szakosztály az elmúlt tíz esztendőben nem csak újjáéledt, hanem évről-évre tudatosan építkezik – ennek nem csak a pályán, hanem a háttérben is láthatóak az eredményei. Tetszik, nem tetszik, labdarúgás nélkül kevesebb lenne a BVSC is. Az egykor nagy sikereket elérő, de aztán a súlyos anyagi gondok miatt vegetáló, felnőtt csapatot sehol sem indító szakosztályba 2012-ben sikerült életet lehelni, és elindult egy folyamat, egy pozitív folyamat, amely most ott tart, hogy komoly utánpótlás-bázissal rendelkezik, és felnőtt csapata már az NB II-es bajnokságba jutást célozhatja meg. Jakab Zoltán 2015-ben csatlakozott a BVSC- családhoz, jelenleg ő a BVSC Labdarúgó Kft. ügyvezetője, de a TAO-val kapcsolatos feladatok koordinálásával sok más szakosztály munkáját is segíti. „Amikor újra életre kelt a csapat, azt még kvázi kívülről néztem, a BLSZ II osztályig Bükszegi Zoltán, korábbi nagyszerű játékosunk vezette a szakosztályt. Most is itt van közöttünk, hiszen az óvodás korosztálytól az U12-es korosztályig bezárólag ő a szekcióvezető. A mögöttünk hagyott időszak arra feltétlen jó volt, hogy egyrészt előrébb mozduljunk, erősítsük a pozíciónkat, másrészt mi is tanuljunk akár a saját hibáinkból, merthogy azt tudni kell, a labdarúgást irányítani minden szempontból más kávéház” – fogalmaz Jakab Zoltán.

Jakab Zoltán
Jakab ZoltánSzakosztályvezető

Rólunk

„Reális célként fogalmazhatjuk meg, hogy visszaszerezzük a magyar labdarúgás térképén a BVSC erős szerepét. Jó nevelőklub vagyunk, van és lesz mire támaszkodnunk, miközben ahol csak lehet, szeretnénk az elérhető legmagasabb osztályban szerepelni.”

Mint elmondja, a BVSC szellemiségét ismerve olyan úton indultak el, amely a többi szakosztálynál alapvetően működőképes volt, ergo a klubhoz kötődő embereket igyekeztek meggyőzni arról, hogy szerepük lehet a labdarúgó-szakosztály talpra állításában, annak felépítésében, működésében. „Sok esetben tényleg a saját kárunkon tanultunk, amit házon belül meg is beszéltünk, ugyanakkor a közvélemény ebből szerencsére semmit sem láthatott. Nem, mert a csapatunk szépen lépkedett előre, és az utánpótlásunk is jelentős fejlődésnek indult mind bázist, mind a szakmai munkát illetően. Annak, hogy minden évben jobb körülmények között dolgozhatunk, elévülhetetlen érdemei vannak a klub vezetésének, Szatmáry Kristófnak, Tóth Sándornak és Szentpáli Gábornak.” Mint a Kft ügyvezetője fontos mérföldkőnek tartja Kisteleki István megnyerését, merthogy a szakember szakmai tanácsadóként, szakmai igazgatóként rengeteget tud hozzátenni a közöshöz: „István a klub aranykorának egyik fontos szereplője, megkérdőjelezhetetlen kötődéssel, tudással, tapasztalattal. Amikor ő megjelenik valahol a BVSC-t reprezentálva, érezhetően sokkal nagyobb a respektünk. Arról nem beszélve, hogy a kapcsolati tőkéje mellett mennyire ért a labdarúgáshoz.” Ki kell emelni, hogy a szakosztály folyamatosan egyre jobb körülmények között dolgozhat, ami a gyermekek bevonzásában mondani sem kell, mennyire fontos. És fontos volt abban a tekintetben is, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség elismerje az erőfeszítéseket, és a BVSC megkapja a tehetségközponti besorolást. Megkapta! „Ez új távlatokat nyit, ami legalább akkora lehetőség, mint amekkora felelősség is egyben – teszi hozzá Jakab Zoltán. – Reális célként fogalmazhatjuk meg, hogy visszaszerezzük a magyar labdarúgás térképén a BVSC erős szerepét. Jó nevelőklub vagyunk, van és lesz mire támaszkodnunk, miközben ahol csak lehet, szeretnénk az elérhető legmagasabb osztályban szerepelni. A felnőtteknél ez nem jelenti azt, hogy nekünk az NB I-es szereplést kell megcéloznunk, ám azt igen, hogy tegyük a feladatunkat becsülettel, mindenki végezze el azt a munkát, ami rá van bízva.” Ami a számokat illeti: hozzávetőleg 350-400 utánpótláskorú gyermek rúgja a labdát a BVSC kötelékében, mellettük 40-50 felnőttkorú labdarúgót regisztrálnak. Férfifronton minden korosztályt lefed a munka – a minőséget jelzi, hogy U17-ben és U19-ben egyaránt bajnokságot nyert osztályában a csapat. Női fronton Steer Ferenc szakágvezető irányításával NB II-es a csapat, és U19-es, U16-os és U14-es együttese is van a klubnak. „Építkezünk, miközben természetesen addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér. Nem ígérünk feleslegesen, nem a szavakban, sokkal inkább a tettekben hiszünk.

Fedett focippálya BVSC Zugló

Minden szakemberünkkel szemben él a bizalom, hagyjuk őket érvényesülni, és hisszük, hogy közösen alkothatunk. Ki kell emelnem, hogy a korábban említett klubkötődést ki akarjuk maximálisan aknázni, és olyan tradicionális klubmodell kialakításán vagyunk, amelyek a szellemiséget, a BVSC-érzést adja vissza.” Ami pedig az említett TAO-t illeti: Jakab Zoltán tudásának is hála a szakosztály maximálisan él a lehetőségekkel, többek között ebből sikerült felújítani a Tatai úti létesítményt. A fókuszban, reflektorfényben lévő felnőtt férficsapatról annyit, hogy az NB III-as bajnokságból a feljutás a cél. Nem hiába, hiszen az előző sorozatot a második helyen, ezüstérmes pozícióban zárta a társaság. Ebből is látszik, az elmúlt évtizedben tényleg folyamatos volt az előrelépés! „2020-ban tizenhét év szünet után tért vissza a BVSC a Nemzeti Bajnokságokba, ez az év pedig még a saját várakozásainkat is felülmúlta. Ritka az, hogy újoncként rögtön a feljutásért harcoljon egy együttes. A bajnoki ezüstérem pedig azt is jelenti, hogy az elmúlt négy idényben mindig dobogóra állt az együttes abban az osztályban, ahol elindult. Ezt a sorozatot szeretnénk folytatni idén is. Nagyon örülünk, hogy ezt az évet már a Tatai úti labdarúgó edzőközpont teljesen felújított környezetében kezdheti meg a csapat, így a körülmények adottak a sikeres szerepléshez” – fogalmaz Szatmáry Kristóf elnök, aki örül, hogy sikerült megnyerni az edzői padra a portugál FC Porto és az angol Plymouth, valamint a QPR csapatában is megfordult 20-szoros magyar válogatott labdarúgót, Buzsáky Ákost. Miként a szakemberek elmondták, a körülmények mellett a szakmai stáb és a játékoskeret is adott lehet a célok eléréséhez. „Elégedettek voltunk Céró Bálint munkájával, hiszen bravúros eredményeket ért el az együttessel, amelyet a bajnoki ezüstérem is jól mutat. Azonban mivel a BVSC-Zugló az MLSZ besorolása által regionális Tehetségközpont lett, így fontos feladatok várnak rá az utánpótlásban, hiszen ő lesz a Tehetségközpont vezetője. Buzsáky Ákos személyében rutinos szakember érkezett a kispadra, aki játékospályafutása alatt rengeteg nemzetközi tapasztalatot szerzett, de vezetőedzőként a III. Kerületi TVE kispadján is elismerésre méltó munkát végzett” – emelte ki Kisteleki István, aki szentül hisz abban, hogy a pozitív folyamatoknak még nincs vége, és a BVSC labdarúgása a következő tíz esztendőben tovább fejlődve tör utat magának.

Buzsáky Ákos az NB III-as BVSC-Zugló vezetőedzője

Buzsáky Ákos az NB III-as BVSC-Zugló vezetőedzője

Ebben természetesen kulcsszerep vár az utánpótlásra, amelynek élén Icsó Attila igyekszik kézben tartani a történéseket. A szakember hasonlóképpen optimista, mint a BVSC-ben tulajdonképpen mindenki – ám tudja, még rengeteg munka áll a szakosztály előtt. Meglátásait ekképpen foglalta össze: „Köszönhetően sok ember áldozatos munkájának, az elmúlt években nagyságrendekkel jobb helyzetben vagyunk, mint korábban. Igaz ez az utánpótlásunkra is. Hatalmas elismerés, hatalmas büszkeség, hogy elnyertük a tehetségközponti besorolást, ennek megfelelően építjük fel a jövőben a struktúrát. Ez a cím a büszkeség mellett számonkérhető, szép feladatot ad számunkra, ezzel élnünk kell. Célunk, hogy a gyerekeket tizennégy éves korig minden szempontból felkészítsük az esetleges akadémiai képzésre. Szorosabb együttműködést alakítunk ki a környező helyeken lévő keretközpontokkal, afféle koordináló szakosztályként, bázisként összefognánk a tehetségek képzését. Mindezt két irányú folyamatként képzeljük el, azaz a felzárkóztató programot is fontos pillérnek tekintjük. Mindezek szellemében alakítjuk
BVSC foci gyerek utánpótlás akadémia

Szakmai stáb

Pozíció Név Mobil Email
mb. Szakosztályvezető Jakab Zoltán +36 70 430 7020 jakab.zoltan@bvsc.hu
Szakmai igazgató Kisteleki István kisteleki.istvan@bvsc.hu
Vezetőedző Buzsáky Ákos
Technikai vezető Hinics Róbert +36 20 484 94 48 hinics.robert@bvsc.hu
Erőnléti edző Dudás János
Masszőr Magyar Ferenc

Elérhetőségeink

1142 Szőnyi út 2. Laky Károly uszoda
"Közép" szekcióvezető: Bükszegi Zoltán
"Kis" szekcióvezető: Német György
Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay