Kézilabda-szakosztály

Újraélesztett szakosztály, dinamikus fejlődés

Harmincnyolc év „szunnyadás” után 2016 tavaszán újjáalakult a szakosztály, amely remekül illeszkedett be az egyesület rendszerébe, s amely dinamikusan fejlődő utat jár be. A BVSC-Zugló fejlődését hűen tükrözi a kézilabda jelenléte. Az 1962-ben alapított szakosztály korábban egészen az NB I-es szereplésig jutott, 1978-ban azonban megszűnt létezni. Sokáig szóba sem került a felélesztése, nem voltak meg hozzá sem az anyagi, sem a humán körülmények. Mígnem 2016-ban, az egyesület vezetése úgy gondolta, eljött az idő. A gondolatot aztán tettek is követték. Megtalálták azt az embert, Prukner-Tollingász Nórát, aki elképesztő lelkesedéssel, töretlen hittel állt munkába, akinek a kezébe bátran adhatták a karmesteri pálcát. „Zuglóban, a Polgármesteri Hivatalban dolgoztam a sporttal, így egyértelműen hozzám tartozott a BVSC. Jó viszonyt ápoltunk és hozzám is közel állt a klub. Aztán jött az ötlet, hogy megalakítsák a kézilabda-szakosztályt, és akkor még egy lépéssel közelebb jutottunk. Elkezdtem szervezni a toborzásokat Zuglóban, amivel könnyebb dolgom volt, mert az összes iskolát ismertem már a sport miatt. Az akkori alpolgármester, Rozgonyi Zoltán nagyon sokat segített az első lépéseknél” – fogalmazott a szakosztályvezető.

Prukner-Tollingász Nóra
Prukner-Tollingász NóraSzakosztályvezető

Rólunk

Húsz gyermekkel kezdődött, s hogy a munkát ne könnyítse meg, ez a létszám magában foglalta a fiúkat és a lányokat is, ráadásul különböző korcsoportban. Ám ez se szegte kedvét, sőt. „Mivel Zugló az egyik legszegényebb terület nagy tornacsarnokokban, így kikényszerültünk a Móra Ferenc Általános Iskola műfüves pályájára. Minden iskola nagyon segítőkész volt és lelkesen segítették a toborzást. Folyamatosan nőtt a létszám. Jól látszódott, hogy Zuglóban ez kiaknázatlan terep és igény van a kézilabdára.” A 2016/2017-es szezonban már négy bajnokságban is indított csapatot a BVSC. Bár még meghatározó szerepet nem játszottak együttesei, de ez nem is csoda, hiszen voltaképpen ekkor ismerkedtek meg a fiatal sportolók a kézilabda alapjaival. Ennek ellenére folyamatosan bővült a szakosztály létszáma. Prukner-Tollingász Nóra intézkedett, tárgyalásokra járt, kézben tartott mindent, amit csak lehetett. Munkáját segíteni érkezett később Balog Beáta, aki játékosként, utánpótlás vezetőedzőként tett meg és tesz meg a mai napig mindent a klubért.
kezilabda-szakosztaly-loves.jpg

Miként ő elmondta: „Nóri fantasztikus munkával szinte csodát tett itt az egyesületben, nem véletlen, hogy az egyik legdinamikusabban fejlődő szakosztály lettünk. A nevében is mondhatom, természetesen mindez nem sikerült volna a klub vezetőinek támogatása nélkül – mindent megkaptunk tőlük ahhoz, hogy sok munkával lépésről lépésre előrébb haladjunk.” Az öt év alatt a kezdeti létszám több mint tízszer nagyobb lett, hiszen momentán több mint 250 gyermek kézilabdázik a klub kötelékében. A rendszer így épül fel: 17-18 csapatot neveznek a különböző bajnokságokban, velük nyolc edző plusz egy kapusedző foglalkozik. A Szent István Gimnázium csarnokában délután négy óra után 33x18-as pályán megfelelő körülmények között lehet készülni, de természetesen rengeteget, tényleg rengeteget segített, hogy két esztendeje átadták a klub kézilabdacsarnokát, amely NB II-es meccsekig van hitelesítve. „A saját otthon új távlatokat nyitott meg előttünk, még inkább kötődnek hozzánk a gyerekek, még inkább nálunk akarnak játszani, még inkább koncentrálni tudunk a szakmai munkára. Nagyon jó a közösség, elértük ennyi idő alatt, hogy rang a BVSC- ben kézilabdázni, nem véletlen, hogy már egyre többen keresnek bennünket” – említi Balog Beáta.

BVSC megújult kézilabda csarnoka

A megújult kézilabdacsarnok

Fiúfronton az ificsapat a Budapest-bajnokságban is szerepel, itt kóstol bele a felnőttmezőny keménységébe. Lányvonalon két éve NB II-es a csapat, az első szezonjában rögvest a hatodik helyen zárt! „A rendszerünk működik, de Nóri vezetésével azon dolgozunk, hogy a megkérdőjelezhetetlen fejlődés ne álljon meg, tovább épüljünk, éljünk azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a klubvezetőktől kaptunk. Az edzői csapat, nyugodtan mondhatom, teljes összhangban működik, és talán kijelenthető ennyi idő után, sikeresen be tudtunk épülni a BVSC-Zugló életébe. A többi szakosztállyal is jó kapcsolatot ápolunk, mindannyiunk nevében állíthatom, befogadtak bennünket, mi pedig büszkén viseljük a BVSC mezét” – mondja Beáta. A jó szakmai munkát jelzi, hogy a kiugróan tehetséges gyermekek után már a nagyobb, jól ismert klubok is élénken érdeklődnek – mást ne mondjunk, az ificsapat egyik kulcsjátékosára, illetve több korosztály több játékosára is a Veszprém vetett szemet. „Természetesen büszkék vagyunk arra, ha a nagyobb csapatok is fantáziát látnak a játékosainkban. Megjegyzem, több megkeresést ők maguk utasítottak vissza, mondván nagyon szeretik az itteni közösséget, szeretik egymást, és együtt szeretnének a pályán sikereket elérni” – említik a vezetők, akik azzal is tisztában vannak, hogy bizonyos lehetőségeket nem szabad a fiataloknak kihagyni. Segítik, mindenben segítik őket.”

BVSC kézilabda

Edzőink

Név Csoport Megnevezés
Balog Beáta NB2 felnőtt női és U19 I. osztály női Edző
Somogyi Péter NB2 felnőtt férfi és U20 I. osztály Edző
Csík Krisztina U17 és és U19 női Edző
Divéki Péter U18 férfi Edző
Török Petra U17 női Edző
Szakál Dániel U15 fiú Edző
Balázs Ádám U13-12 lány Edző
Doleschall Áron U12-13 fiú Edző
Szemes- Rost Regina U8-11 lány Edző
Nagy Olivér U8-11 fiú Edző
Mészáros Péter Kapusedző
Horváth Kristóf Zsolt Kapusedző

Edzésidőpontok és helyszínek

Edzésidőpontok:

U14-NB2 edzések: Bp. 1142. Szőnyi út 2.

Kézilabda edzés helyszínek és időpontok

Elérhetőségeink

BVSC
Tollingász Nóra
Havi tagdíj a 2023-24-es szezonban: 14.000 FT

Rendezése az online felületen keresztül:
bvsc.hu/belepes
Segédlet: bvsc.hu/szolgaltatasaink/lionlink
Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay