Filutás Viktor nem lehet ott az Eb-n

Filutás Viktor nem lehet ott az Eb-n

Sajnos megismétlődött az, ami az U23-as Európa-bajnokság előtt is történt kerékpárosainkkal. Ezúttal Filutás Viktor koronavírustesztje lett pozitív és a következő eredményei hiába negatívak, sportolónk nem lehet ott a felnőtt kontinensviadalon.

Szeptember végén kaptuk a hírt, hogy Lovassy Patrik Rómeó koronavírustesztje pozitív eredményt hozott és bár a következő már negatív lett, nem indulhatott az U23-as Európa-bajnokságon, ahol jó eredményeket várhattunk volna tőle.

Egy hónappal később hasonló eset történt meg Filutás Viktorral is, aki a november 11-én kezdődő pályakerékpáros Európa-bajnokságról marad le azért, mert egy tesztje pozitív lett. Utána pedig az újabb tesztjei hiába mutattak negatív eredményt, ez már nem befolyásolta a szomorú hírt, hogy bevonták a jelenlegi szabályok szerint a versenyzési engedélyét.

Azért is fájó, hogy sportolónk nem lehet ott a kontinensviadalon, mert egy jobb eredmény elérésére is lehetősége lett volna.

„Sajnos ha van egy pozitív PCR-teszt, akkor már elveszik a versenyzők engedélyét és az nem számít, hogy utána negatív eredményt produkált. Szerintem érdemes lenne elgondolkodni azon az élsportolók esetében, hogy a kötelező mintavételek alkalmával rögtön ismételjék meg a folyamatot, és ha eltérés van az eredmények között, akkor egy harmadik, döntő mintavétel alapján hozzanak ítéletet. Jelenleg ugyanis ha pozitív eredmény lesz bárkinél, akkor rögtön ugrik a versenyengedélye” – tett javaslatot Pataki Ibolya szakosztályvezetőnk arra, hogyan lehetne elkerülni az ilyen eseteket.

Reméljük, az élet kárpótolja még Viktort a jövőben! Sok sikert kívánunk neki!

 

Fotó: Szilágyi Lili

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay