Karateszakosztály

Ígéretes jövőkép

Tervben van egy csarnok építése, amely a következő húsz év alapját jelentheti számunkra.

Mi tagadás, felettébb kalandos utat járt be eddig az egyesület karateszakosztálya. Volt fent, volt lent, de ami mindig jellemezte, az a kitartás. Hiába, no, ez a sport pont erre nevel.

„Ez így van – erősíti meg Börzsei Károly, aki a BVSC elnökségében, illetve a Magyar Karate Szövetségben többszörös bajnokként, a válogatott korábbi edzőjeként is képviseli a szakosztályt. – Az életem rendkívül fontos részét képezi a karate, voltaképpen ennek rendeltem mindent alá. A sportág magyarországi alapítói közé tartozom, az első klubot is megszerveztem, a sikerek nemzetközi szinten is hamar jöttek. A nyolcvanas években nyolc évig vezettem a válogatottat, világkupákat szerveztem. Szerencsére befogadó volt a magyar sport, bár hozzá kell tenni, rengeteget kellett dolgozni azért, hogy elfogadást nyerjen a sportág.”

Börzsei Károly
Börzsei KárolySzakosztályvezető

Rólunk

A BVSC kötelékébe 1982-ben nyert felvételt – Börzsei Károly szívesen emlékszik vissza azokra az időkre. Mert nem tagadja, a klub is élete részévé vált az elmúlt időben, merthogy természetesen a megalapítás óta szívén viseli a sorsát.

Lehetőséget kaptunk az egyesülettől, amit azt hiszem, sikerült is meghálálnunk. Önálló termet, önálló gazdálkodást tettek nekünk lehetővé, tulajdonképpen bátran állíthatom, megelőztük a korunkat a megalapítás első éveiben. Ahogy az egyesületben több szakosztálynak, nekünk is voltak nehéz pillanataink, de az ős BVSC-s Tóth Sanyi segítségével is mindent sikerült magunk mögött tudni. Azt a szellemiséget, amelyet ő is képvisel, igyekszünk mindent áldott nap öregbíteni. A létesítményt azóta is használhatjuk, mi pedig dolgozunk becsülettel. Az, hogy felvették az olimpia műsorára a sportágat, érezhetően adott egy kis lökést, amelyet mi magunk is igyekezetünk meglovagolni.
BVSC karate utánpótlás

A szakosztály eredményei meredeken íveltek felfelé, több esetben fuzionált egy csapattal. Volt idő, amikor a BVSC sportolói adták a válogatott gerincét, sőt az edzőit is. A jövő? Bíznak abban, hogy a tehetségek bearanyozzák majd a klub karateszakosztályának a nevét – majd Börzsei Károly megemlíti: „Tervben van egy csarnok építése, amely a következő húsz év alapját jelentheti számunkra.

bvsc karate

Elérhetőségeink

Baráth Kata irodavezető

Hajdu Katalin, shotokan

Siliga Péter, shotokan (felnőtt)

Bartha Nikola WKF sportkarate

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay