Éremért meccselne utánpótlás karatésunk az Eb-n

Éremért meccselne utánpótlás karatésunk az Eb-n

Ádám Alexandra bronzérmet szerzett a felnőttek között a portugáliai karate open versenyen a hétvégén, továbbá U21-es korosztályban kiharcolta még korábban a kvalifikációt a februári Európa-bajnokságra! Sportolónkat kérdeztük céljairól!

Már rutinos résztvevő vagy korosztályos világversenyeken. Ezúttal mennyire volt nehéz a kvalifikáció kiharcolása az Eb-re?

Szerencsére jól sikerültek a válogatóim, úgyhogy izgulnom nem kellett. Ugyanis a 3 kiírt versenyen kellett 4 pontot szerezni az Eb-kvótához. Nekem már az első két alkalmon hetet sikerült gyűjtenem, így az utolsó állomáson el sem indultam. A lányok közül nekem lett az egyik legmagasabb pontszámom a hazai mezőnyben, így jól sikerült a kvalifikáció.

A korosztályos Eb mellett a hazai rendezésű felnőtt vb-t is megcéloztad idén, ahova nem sokon múlott a kvalifikáció. Mennyire volt nehéz két fronton harcolnod?

Nem volt könnyű, mert a felnőtt vb-nek az utolsó kvalifikációs állomása és a korosztályos Eb első válogatója ugyanazon a napon volt. Így ott kettőt kellett versenyeznem, ráadásul sérült is volt a lábam. Az U21 volt előbb, ott fittebb voltam, jobb egészségügyi állapotban, de a felnőttre sajnos kicsit elfogytam. Ha fordítva lett volna, akkor talán máshogy alakult volna.

Van még benned hiányérzet a felnőtt vb miatt?

Igen, mert nagyon szerettük volna edzőmmel, Bartha Nikolával közösen, hogy sikerüljön. Mert neki az első felnőtt érme az a budapesti vb-n volt. Az pedig szép lett volna, ha nekem is onnan van az első. Ez most nem így sikerült, de majd a korosztályos Eb-n! Nagyon sok pluszt ad, hogy felnőttben versenyzek és utána, ha U21-ben kell bizonyítanom, akkor sokkal könnyebben meg tudom fogni az ellenfeleket.

Hogy érzed, miben léptél előre leginkább korosztályodban egy év alatt?

Ebben, hogy a felnőttek között is tudtam menetelni és ott is voltak szoros küzdelmeim, annak ellenére, hogy még csak 19 éves vagyok. Ez szerintem sok pluszt fog adni az Európa-bajnokságon. Továbbá sokat fejlődtem abban is, hogy nem szabad egy rosszul sikerült verseny után benne maradni abban az érzésben. Mert minden héten van verseny, évente van Eb, két évente vb, úgyhogy nem vagyunk semmiről sem lemaradva.

Bár sok múlik a sorsoláson, de mennyire tűztél már ki célt a februári grúziai kontinensviadalra?

Valóban sok múlik a sorsoláson, de szeretnék mindenféleképpen éremmeccset vívni. Még ha a döntő nem is jön össze, de legalább egy bronzéremért vívott párharc a célom!

Sok sikert kívánunk ehhez sportolónknak! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay