Érmek és Európa-bajnoki remények

Érmek és Európa-bajnoki remények

Eredményes volt utánpótlás karatésaink számára a WKF Korosztályos Magyar Bajnokság, hiszen 4 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzéremmel az egyesületi rangsor negyedik helyén zárt a BVSC! Ráadásul még négy sportolónk pályázhat az Európa-bajnoki indulásra.

Fontos versenyt rendeztek a hétvégén a karatésok számára, ugyanis a WKF Korosztályos Magyar Bajnokság fontos válogató állomása volt az augusztusi kadet, junior és U21-es finnországi Európa-bajnokságnak. Ráadásul több BVSC-s is reménykedhet a részvételben. De ne szaladjunk ennyire előre!

Több mint 20 sportolónk lépett tatamira a versenyen. Az U14-es korosztályban Bagotai Viola (-54 kg) menetelt az aranyéremig, de Ádám Adrienn (-48 kg) és Vass Mirabel (-54 kg) is felállhatott a dobogóra, ők a harmadik helyen végeztek. Balogh Miksa (+55 kg) és Kiss-Orosz Botond (-50 kg) pedig egy értékes 5. hellyel gazdagodott.

Kadetben is szép számmal voltak pontszerző helyezéseink. Szinák Csaba (-63 kg) arany-, míg Nemes Maja (-47 kg) és Szodorai Bence (+70 kg) bronzéremnek örülhetett. Itt is volt két ötödik helyünk Tantu Péter (+70 kg) és Torma Enikő (-47 kg) révén.

A juniorok között BVSC-s sportolók osztoztak az első két helyen női -59 kg-ban. Papp Réka szállította a bajnoki címet, Kelemen Kinga pedig másodikként zárt. U21-ben sem maradtunk bajnok nélkül, itt Béres Botond (-60 kg) lett a legjobb, Szodorai Bianka (-55 kg) pedig ezüstéremnek örülhetett, míg Boodhoo Noémi (-68 kg) ötödik lett.

Így a BVSC-Zugló 4 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzéremmel az egyesületi rangsor negyedik helyén zárt, csupán pár ponttal lemaradva a harmadik Honvédtól. Ami viszont külön öröm számunkra, hogy még négy versenyzőnknek (Béres Botond, Papp Réka, Szinák Csaba és Szodorai Bence) van esélye, hogy kvalifikálja magát az augusztusi korosztályos Eb-re. Az utolsó válogatót június 5-én rendezik.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá BVSC!

 

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay