Remekül szerepeltek a válogatón karatésaink

Remekül szerepeltek a válogatón karatésaink

Minden korosztályban fontos válogatóversenyt rendeztek a karatésoknál a Láng Sportcsarnokban. Sportolóink pedig remekül szerepeltek, összesen 8 arany-, 8 ezüst- és 9 bronzérmet gyűjtöttek, amivel a harmadik legeredményesebb egyesület lett a BVSC!

Azt megszokhattuk karatésainktól, hogy ahol elindulnak, onnan érmekkel térnek haza, hiszen az utóbbi hetekben a Magyar WKF Karate Liga fordulóiban is így tettek. Szerencsére ezúttal sem forgott veszélyben, hogy elérjék ezt a céljukat sportolóink, és a járványügyi korlátozások szigorú betartása mellett sikerült megrendezni két helyszínen a Hungarian Tatami Karate Cup-ot. A BVSC a Honvéddal közösen szervezte a viadalt a Láng Sportcsarnokban, ahol szép számmal képviseltette magát egyesületünk. Ráadásul nem csupán a versenyen, hanem a dobogón is.

Ez a viadal azért volt nagyon fontos válogatóverseny, mert az augusztusi korosztályos Európa-bajnokságra kvalifikált a 14-21 éves korosztályban, továbbá a májusi kontinensviadalra és a júniusi olimpiai kvalifikációs versenyre a felnőtteknél.

Utóbbiaknál két-két arany- és ezüstérem volt a mérlegünk. Bartha Nikola (+68 kg) és György Dániel (-84 kg) a dobogó legfelsőfokára állhatott fel, míg Boussebaa Aicha (-68 kg) és Tóth János (+84 kg) második lett.

 

 

Az U21-esek között Szodorai Bianka (-55 kg) zsebelhette be az első helyet, míg a junioroknál Ádám Alexandra (-59 kg) az első, Papp Réka pedig ugyanebben a súlycsoportban mögötte, a második helyen zárt az egyik legnépesebb mezőnyben. Kadetben Szinák Csaba Zalán (-63 kg) örülhetett az első helynek, de a fiatalabb korosztályokban is voltak még aranyérmeseink Soós Péter (U10, +37 kg), Zsargó Botond (U12, -47 kg) és Szikszai-Fidel Bence (U14, +55 kg) személyében.

Összesen 8 arany-, 8 ezüst- és 9 bronzérmet gyűjtöttek a mieink, így az összesített egyesületi rangsorban a harmadik helyen zártuk a versenyt!

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Érmes sportolóink:

Aranyérem: Ádám Alexandra, Bartha Nikola, György Dániel, Soós Péter, Szikszai-Fidel Bence, Szinák Csaba Zalán, Szodorai Bianka, Zsargó Botond

Ezüstérem: Boussebaa Aicha, Györfy Endre, Mohilla Dániel, Özbek Deniz, Papp Réka, Tantu Péter, Torma Enikő Vivien, Tóth János

Bronzérem: Erős Eszter, Graser Gellért, Kerekes Panna, Németh Liliána, Pakucs Bence, Szodorai Bence, Tantu Balázs, Tofán Róbert, Zebegényi Niké

 

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay