Krisztián világbajnokságra készül

Krisztián világbajnokságra készül

Utoljára 2004-ben fordult elő, hogy magyar pályakerékpáros a legjobb tíz között szerepelhetett egy világkupaversenyen. 13 éve klubunk versenyzőjének, Szabolcsi Szilviának sikerült ez a bravúr.

Az ő remek teljesítményét ismételte meg klubunk másik versenyzője, Lovassy Krisztián, aki nemrégiben, a világkupa-sorozat 4. fordulójában, Los Angelesben a scratch versenyszámban az elmúlt 13 év legjobb pályakerékpáros világkupa-eredményét produkálta azzal, hogy a 8. helyen végzett. Előtte, a világkupasorozat harmadik fordulójában, a kolumbiai Caliban rendezett 120 körös pontversenyben is a kiválóan szerepelt, és a 13. helyen végzett, melynek eredményeképpen megszerezte az indulási jogot az április 12-16 között Hongkongban rendezendő pályakerékpáros-világbajnokságon.

Krisztián teljesítménye azért is bravúros, mert a vb-re nem egyéni, hanem nemzeti listáról lehetett csak kvalifikálni. Pályakerékpár szakágban ugyanis nem alanyi jogon lehet világbajnoki részvételt szerezni, hanem csak a világranglista első 24 nemzete juthat ki a jelenlegi 78-ból. Hiába tehát az egyéni listán az előkelő helyezés, a vb-kvalifikáció szempontjából kizárólag a nemzeti lista számít. A fentiek miatt Krisztiánra minden versenyen nagy felelősség hárult, hiszen az erős, 6-8 fős válogatottal rendelkező nemzetekkel szemben neki egyedül kellett a pontokat gyűjtenie. Versenyzőnk azonban elbírta ennek a tehernek a súlyát, és remek versenyzéssel kvalifikálta magát Hongkongba. Mi pedig, a formáját látva, nagy reményekkel várjuk a világbajnokságot. Hajrá, Krisztián, hajrá, BVSC!

Fotó: BVSC-Zugló Kerékpáros szakosztály

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay