Remek eredmény után jó előérzetek

Remek eredmény után jó előérzetek

A vártnál talán jobban is sikerült Borissza Johanna számára a felnőtt országúti kerékpáros bajnokság, ahol az ötödik helyen végzett. Sportolónk viszont már a pályaversenyekre tekint előre, amelyeket jó előjelekkel vár.

Borissza Johanna országúton már versenyzett az utóbbi időben kölcsönadásos szerződéssel a Fehérvár Cycling Team színeiben. Az első megmérettetésén Szlovákiában negyedik helyezett lett és bár utána betegség miatt kellett kihagynia egy kisebb időt, ennek ellenére az országúti magyar bajnokságon remekül szerepelt. Itt már a BVSC-Zuglót képviselte és zárt az ötödik pozícióban.

„Az meglepett, hogy a mezőnyből mindenki más leszakadt és csak mi öten érkeztünk elsőként a célba. Ez abszolút meglepetés volt a számomra. Nagyon örülök, hogy ilyen szép eredményt sikerült elérni. A vége miatt kicsit szomorú vagyok, hogy az ötből végül ötödik lettem, de pozitív érzésekkel zártam a versenyt” – nyilatkozta sportolónk honlapunknak.

A második körre egy tízfős boly lépett el a Mád környékén rendezett ob-n, majd ebből alakult ki a győztes ötös. Volt egy időszak, amikor Vas Kata Blanka, Benkó Barbara és Szabó Zsófia kicsit ellépett sportolónktól és Buzsáki Virágtól, azonban sikerült befogniuk az élen tekerő hármast és így mind az öten azonos idővel értek célba, közel hétperces előnnyel a többiek előtt.

„A verseny előtt azt terveztük Ibivel (Pataki Ibolya, a BVSC kerékpár szakosztályvezetője – a szerk.), hogy amennyiben az első hatba be tudok jönni, az egy jó eredmény lesz. Így ez volt a célunk. Örülök neki, hogy ez sikerült is, mivel ez nem az én terepem volt. Bár ezekre a kisebb dombokra még fel tudok szökkenni és nem okoz problémát, de azért nem egy pályaterep. Az elő szokott fordulni, hogy jól bírom a mezőnnyel a versenyt, azonban az tényleg meglepő volt, hogy öten elléptünk és senki nem ért utol minket.”

Az országos bajnokság előtt Johanna pályán még csak egyszer versenyzett, de ha a járványhelyzet engedi, akkor ősszel már több ilyen megmérettetése is lesz.

„Brnoba elvileg egy kisebb versenyre mentünk, de rengeteg induló volt végül, mert már mindenki nagyon várta, hogy pályán szerepeljen. Így elég erős mezőny gyűlt össze ott. Alig várom, hogy beinduljanak a pályaversenyek. Ezekre készülünk most, nekem nagyon jó előérzetem van, úgyhogy remélem, jól fog sikerülni.”

Sok sikert kívánunk sportolónknak!

 

Fotó: Vanik Zoltán

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay