Jól sikerült a Magyar Kupa szinkronúszóink számára

Jól sikerült a Magyar Kupa szinkronúszóink számára

Múlt héten péntektől vasárnapig rendezték a Duna Arénában a XXX. Magyar Kupát, a szinkronúszók rangos versenyét. A BVSC összesen 5 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzéremmel zárt.

A háromnapos viadal kezdéseként gyermek és utánpótlás versenyzőink kötelező elemekkel mutatkoztak be és szépen helytálltak a népes nemzetközi mezőnyben, így nagy reményekkel várhatták a folytatást.

Csilling Katalin felnőtt szóló rövidprogramban a második helyen végzett magyar viszonylatban. A nap fináléjaként megrendezett csapat rövidprogramban pedig mind a junior, mind a felnőtt versenyzőink a dobogó tetejére állhattak fel.

Szombaton aztán a 10 év alattiak kötelező versenyszámában, első komoly versenyükön szép eredményeket értek el fiataljaink. Molnár Nóra a 12., Pintér Lívia a 30., Balla Szofi a 31., Szira Szonja pedig a 42. helyen zárt a 68 fős mezőnyben. Horváth Kamilla utánpótlás szólistánk 4. helyen végzett, míg utánpótlás csapatban 3. helyen zártak versenyzőink. Junior csapatunk az előző napi győzelem után, ismét aranyérmes lett, ezúttal csapat szabadprogramban.

Végül a zárónapon is remekeltek sportolóink a Lucay Lili, Reimholz Emma gyerek páros, valamint a gyerek kombinációs kűr után is egy-egy bronzéremmel gyarapodott a BVSC-s kollekció. A Baráth Lilla, Juhász Barbara junior duó is a harmadik lett, míg utánpótlás párosunk (Kovács Etessy Csenge, Pető Záli) az 5. helyet kaparintotta meg.

Csapataink aztán a legfényesebb medáliákból is hoztak szép számmal. Az utánpótlás kombinációs és a junior akrobatikus kűr után második lett a BVSC, míg a masters csapat rövid- és szabadprogramot egyaránt aranyéremmel zárták sportolóink. Így összesen 5 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérmet gyűjtött a BVSC.

Gratulálunk versenyzőinknek és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay