Aláírt Bernek Péter

A rövidpályán 400 méter gyorson világ- és Európa-bajnok Bernek az olimpiai felkészülésével kapcsolatban kifejtette, hogy szerdán négyhetes edzőtáborba utazik Floridába, aztán következik az országos bajnokság és az Eb.

"Először 2014. szeptember 5-én jöttem ide edzeni. Tudtam, hogy jó körülmények közé és jó csapatba kerülök, ahol kiváló szakmai munka zajlik " - mondta a keddi sajtótájékoztatón a 23 esztendős versenyző. "Nem vagyok egy vándormadár-típus, előző klubomnál is 16 évet töltöttem, így különösen sokat jelent nekem ez a hosszútávú bizalom."

A rövidpályán 400 méter gyorson világ- és Európa-bajnok Bernek az olimpiai felkészülésével kapcsolatban kifejtette, hogy szerdán négyhetes edzőtáborba utazik Floridába, aztán következik az országos bajnokság és az Eb.

Edzője, Nagy Péter azt mondta, tanítványának példamutató a hozzáállása, ezáltal az egész csoportot "felfelé húzza". A riói játékok kapcsán megjegyezte, hogy 200 és 400 méter gyorson biztosan indulni fog Bernek, de tervben van, hogy a 4x200 méteres gyorsváltónak is tagja lesz, és esetleg az 1500 méter gyors is szóba jöhet.

Bernek elárulta, azzal szeretné meghálálni a bizalmat, hogy májusban a londoni Eb-n, augusztusban a riói olimpián és decemberben a windsori rövidpályás vb-n is érmet nyer.

Bernek a Kőbánya SC-nél még hátúszónak számított, 200 méteren 2010-ben ifjúsági olimpiát, 2012-ben pedig Eb-ezüstöt nyert ebben az úszásnemben, s azt követően lett a főszáma a gyorsúszás, hogy 2014-ben átigazolt a BVSC-Zuglóhoz.

"Hosszú, két-három éve elkezdett út folytatása ez a lépés, ugyanis eljött a pont, hogy elindítsuk a profi sport fejlesztését is" - mondta Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke.

A sportvezető megemlítette az elmúlt években végrehajtott létesítményfejlesztéseket, így a régi uszoda felújítását, az új épületszárnyat és azt, hogy ez a folyamat nem áll le, mert egy új, 50 méteres uszoda is épülni fog. Hozzátette, azt szeretnék, ha a Laky Károly Sportuszoda igazi edzőközpont lenne a magyarok számára a 2017-es hazai vb idején.

Hasonló cikkek

Amerika Kapitány

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay