Amerika Kapitány

Bernek Péter idén az USA-t választotta második otthonának.

Bernek Péter idén az USA-t választotta második otthonának. A BVSC-Zugló kiváló úszója ugyanis januárban és februárban 4 hetet edzőtáborozott Arizonában, míg március 9-től április 6-ig újabb négy hetes amerikai felkészülés várt rá, ezúttal Floridában.

   - Az első szakaszban magaslati edzőtáborban voltunk, ahol elsősorban az alapozás, az állóképesség megszerzésén volt a hangsúly – nyilatkozta érdeklődésünkre világ- és Európa-bajnok sportolónk, Bernek Péter. - Februárban otthon dolgoztunk két és fél hetet, a BVSC uszodában, majd március 9-én Floridába repültünk, s itt leszünk április 6-ig. Otthon is nagyon jó körülmények között készülhetünk, hiszen a BVSC uszodában kiváló az infrastruktúra, ám ilyenkor hasznos a meleg égövi edzőtábor, hogy elkerülhessük a szezonális, alapvetően légúti megbetegedéseket. Floridában rögtön 27-28 fok fogadott bennünket, ami mondani sem kell, hogy egészen kellemes, így nagyszerű klímában végezhettük a kemény edzéseket.

Bernek Pétert Arizonába és a floridai Coral Springsbe is népes küldöttség kísérte el. A magaslati edzőtáborban 4 zuglói úszó és 2 edző, míg a melegégöviben 10 úszó és 2 edző képviseli a BVSC-Zugló úszószakosztályát, s a sportolók Nagy Péter vezetőedző iránymutatásai alapján készülnek.

   - Nagyon kemény, de változatos, jól felépített az edzésterv, ugyan fárasztóak, de nem monotonak az edzéseink – folytatta Bernek Péter. - Általában napi két úszóedzés van, emellett folyamatosan erősítünk a tornateremben is. Az uszoda a szabadban van, az első két hétben nyárias időben úsztunk, ami a hangulaton is sokat lendített. Az elmúlt pár napban olykor hűvösebb és esősebb volt az idő, az egyik edzésünket például félóra után elmosta a monszunszerű esőzés, ám munka nélkül nem maradtunk, mivel a tornaterem fedett.

Péterről köztudott, hogy a szorgalmas, alázatosan készülő sportolók közé tartozik. Ebben az évben egy újítást is bevezettek Nagy Péter edzőjével: ezúttal vasárnaponként is vár egy átmozgató edzés Petire, amikor pár ezer métert úszik. A cél az, hogy ne essen ki a ritmusból, hétfőn frissen kezdje meg a heti munkát. A változtatás működik, sőt, Péter még akkor is edzene, amikor nem is kellene...

   - Az egyik délután kicsit elaludtam, valamikor kettő után riadtam fel. Megijedtem, hogy lemaradok a buszról és az edzésről, elkezdtem gyorsan pakolni, amikor hirtelen bevillant: ma szerda van,  amikor délután nincs is edzés.

A BVSC kis csapata az edzések mellett számos kísérő programon vett részt az edzőtábor alatt. Meglátogatták az orlandói Universal vidámparkot, az Everglades Nemzeti Parkot, körbevitték őket speedboottal a Miami Beach-en, strandoltak, s nem maradhatott el Bernek Péter és Nagy Péter közös kedvence: a kosárlabda és az autózás sem.

   - Januárban a Lakers-Clippers NBA-meccsen jártunk az edzőmmel, most pedig a Miami-Cleveland derbire sikerült eljutnunk. Ráadásul, a Mester bérelt egy hétre egy igazi Mustang-kabriót, azzal mentünk Miamiba is, s amikor csak lehetett, ide-oda autókáztunk – mesélte mosolyogva Bernek Péter.

A BVSC-Zugló úszói már kimondva, kimondatlanul is várják a versenyszezon kezdetét, ahol élesben is megmutathatják magukat. A következő erőpróba az országos bajnokság lesz, amelyre április 12-től kerül sor Győrben. Bernek Péter számára természetesen az augusztusi olimpiai a fő cél ebben az évben, de ő és társai is nagyon bíznak abban, hogy az országos bajnokságon is eredményesen szerepelnek a BVSC-ZUGLÓ úszói.

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay