Jó formában várják úszóink a vb-t

Jó formában várják úszóink a vb-t

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban rajtol a medencés úszók számára a vizes világbajnokság. A Fukuokában zajló viadal előtt ezúttal Kovács Ottó tanítványaival, Késely Ajnával és Holló Balázzsal ismerkedünk meg!

Késely Ajna tavalyi edzőváltása után első világversenyére készül Kovács Ottó irányításával. Eddig eredményes a közös munka, hiszen úszónknak már 400 és 800 méter gyorson is megvan a szintideje az olimpiára.

„Nagyon bizakodó vagyok a felkészülést illetően. A legnagyobb hitem a munkában van. Nagyon sokat megtettünk Kovács Ottóval és Zala Györggyel a szárazföldi edzőmmel, hogy tökéletesítsük a világbajnokságra a formámat. Az elmúlt időszak jó visszajelzés volt számomra, hogy jó az a munka és az az összhang, ami köztem és Kovács Ottó között van. Remélem, a világbajnokságon kijön majd az elmúlt hónapok munkája” – nyilatkozta Ajna honlapunknak és hozzátette, hogy 800 gyorson szeretne egyéni csúcsot teljesíteni.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy mi kapcsolja ki Európa-bajnoki ezüstérmes sportolónkat leginkább a versenyek előtt.

„Amikor a fókuszodat magadra összpontosítod vagy éppen szellemi szellőztetést csinálsz. Ez legyen egy könyv, zenehallgatás vagy éppen olyan emberekkel beszélgetni, akik inspirálnak. De akár egy film is. Ilyenkor nagyon szeretek sportolói dokumentumfilmeket nézni. Például Conor McGregorét vagy Hosszú Katinkáét, hogy csak kettő ilyet említsek, ami nagyon közel áll hozzám. Ezeket azért jó végig nézni, mert ad egy erős inspirációt.”

Ajna számára nem ér véget az ázsiai kaland Japánban, hiszen onnan egyből utazik majd Kínába az Universiadéra.

Holló Balázs két egyéni száma a 400 gyors és a 400 vegyes rögtön az első napon van. Így végül csak utóbbi távon fog elindulni, ahol szeretne közelebb kerülni Párizshoz.

„Nem szeretem ezeket kimondani, de ha az olimpiai A-szint meglesz, akkor az elégedettséggel tölt el, viszont nem szeretném lentebb adni a tavalyinál sem az eredményt, amikor döntőztem ezen a távon a vb-n. A váltóval nagy bravúr lenne a finálé így Kristóf nélkül, de próbáljuk a legjobbunkat nyújtani” – árulta el sportolónk a célokat.

Az is kiderült, hogy Balázs mivel tölti az idejét rögtön a verseny előtt.

„Mindig miközben utazunk, például amikor visznek busszal a szállásról, akkor zenét hallgatok. Még a szárazföldi bemelegítés közben is. A last call room-ban viszont már teljes koncentráció van. Ott nagyon sokszor leúszom fejben a számot és próbálok minden eshetőségre kitérni, hogy mindenre tudjak reagálni.”

Mindkét sportoló edzője Kovács Ottó, aki tanítványaival rögtön az első nap belevág a vb közepébe, hiszen Ajna 400 méter gyorson, Balázs 400 méter vegyesen lesz érdekelt vasárnap.

„Nehéz kitűzni egyértelműen a döntőbejutást Balázsnál 400 méter vegyesen, mert lutri, hogy ki miként áll bele reggel az előfutamokba. Természetesen ez a célunk és amennyiben ott lesz a fináléban, akkor abban biztos vagyok, hogy az olimpiai A-szintet is ér majd. Ha esetleg 9. vagy 10., de megvan a párizsi kvalifikáció, akkor sem lennék azért elégedetlen. Azonban mivel Balázs már kétszer úszott vb döntőt 400 vegyesen, így azt gondolom, hogy harmadik alkalommal is ott a helye” – mondta a mester.

„Ajna nagyon profi. Amit megbeszéltem vele, hogy mire van szükség, milyen testsúlyt kell belőnünk, milyen edzéseket kell csinálnunk, ezeket mind profin csinálja. Szerintem nagyon jó az összhang közöttünk és úgy érzem sikerül majd az eddigiekhez képest még előrébb lépni a vb-n az időeredményekben.”

A vizes világbajnokság ideje alatt ezen a linken honlapunkon folyamatosan figyeljük sportolóink eredményeit! Sok sikert kívánunk nekik!

Fotók: Magyar Úszó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay