Junior Eb után, felnőtt vb előtt

Junior Eb után, felnőtt vb előtt

Úszóinknál a nyár a világversenyek időszakáról szól. A jól sikerült junior Európa-bajnokság után vasárnaptól már felnőtt úszóinkon a sor, akik Fukuokában küzdenek az olimpiai szintekért a vb-n. Szakosztályvezetőnkkel, Nagy Péterrel beszélgettünk!

Tekintsünk még vissza kicsit a junior Európa-bajnokságra, ahol 2 aranyérem mellett további döntő helyezéseket és egyéni csúcsokat értek el sportolóink. Elégedetten zártad a korosztályos viadalt?

Teljesen. Ugye Magda Boldizsárnak 100 méter gyorson a legjobb nevezési ideje volt az Eb előtt, de azért szoktak csodák lenni ezeken a versenyeken. Szerencsére ha nehezen is, de sikerült nyernie. Ő volt a legstabilabb ezen a távon a mezőnyben. Tőle azért legalább érmet vártunk. Elekes Tamarának 16. és 20. nevezési ideje volt, ebből lett egy 6. és 9. hely. Ez mindenképpen pozitív eredmény. Bagi Zoltán pedig még serdülőkorú, így az, hogy döntőt úszott, az nagy dolog.

Vasárnaptól pedig felnőtt úszóink már Fukuokában szerepelnek a világbajnokságon, ahol a medencés csapatban a BVSC-é a legnagyobb küldöttség. Milyen előjelekkel várod a vb-t?

Nehéz megjósolni, mert a 4x100-as és 4x200-as férfi gyorsváltót döntőbe vártuk, de Milák Kristóf kiválásával azért mások az esélyeink. Az egyéni számok viszont felértékelődnek. Kós Hubertnél bízunk a döntőben 200 méter háton, de Kovács Benedek is hasonló esélyekkel várja a vb-t ezen a távon. Németh Nándor 100 és 200 méter gyorson is mindig esélyes a döntőre, de ott olyan sűrű a mezőny, hogy ez nüanszokon múlik. Késely Ajna nagyon jól teljesített Rómában, úgyhogy van esélye 400 vagy 800 méter gyorson a döntőre. Illetve a 4x200-as váltóval is cél lehet a finálé számára. Holló Balázsnál a váltó mellett 400 méter vegyesen is bizakodunk egy jó eredményben. Mészáros Dániel ismét a 4x100-as váltóban indul, az Eb-n már bizonyított és azóta javult 100 gyorson több mint három tizedet.

És végül tanítványodtól, Székely Árontól mit vársz?

Első felnőtt vb-je lesz. Elvárásunk nincs felé. Nagyon szeretnénk, hogy egyéni csúcs közelben ússzon délelőtt. Nehéz lesz, mert nála még soha nem fordult elő, hogy délelőtt komoly időt kelljen teljesítenie. Most muszáj lesz neki. Itt még inkább tizedeken fog múlni. Esetleg továbbjuthat a 16-ba. Bízom benne, hogy ez sikerül neki. Én nem leszek vele a helyszínen, de a programot küldöm neki, illetve Plagányi Zsolt fog majd rá és Hubira is figyelni, amikor kell.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak! Hajrá, BVSC!

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay