Mindenki jól van, de vigyázzunk egymásra!

Mindenki jól van, de vigyázzunk egymásra!

Hárman kapták el a koronavírust a külföldi edzőtáborozásból hazatért úszóink közül, de ami a legfontosabb, hogy mindenki jól van közülük. Mindenki, aki teheti, maradjon otthon, mert ezzel segítünk a legtöbbet mindannyian!

Hárman kapták el a koronavírust a külföldi edzőtáborozásból hazatért úszóink közül, de ami a legfontosabb, hogy mindenki jól van közülük. Mindenki, aki teheti, maradjon otthon, mert ezzel segítünk a legtöbbet mindannyian!

Ezen a héten hosszú várakozást követően úgy tűnt, ismét vízbe csobbanhatnak úszóink. Ugyanis a hazai szövetség nagyon szigorú feltételek mellett, de edzéslehetőséget biztosít azoknak a sportolóknak, akik két negatív koronavírustesztet produkálnak. Utóbbi kitétel azokra vonatkozott, akik külföldi edzőtáborból tértek haza, a korábban is Magyarországon tréningezőknél egy negatív teszt volt az előírás.

BVSC-s úszóink Törökországban edzőtáboroztak, így számukra is két negatív teszt volt a kitétel. Sajnos kiderült, hogy két úszónk, valamint edzőjük második tesztje pozitív lett. Így Bohus Richárdnak és Kozma Dominiknek, továbbá Nagy Péternek egyelőre még várnia kell, hogy ismét uszodás edzésen vegyen részt. Ami viszont a legfontosabb, hogy mindannyian jól vannak.

„Már éreztem előtte, hogy valami nem oké. Mondtam is Nagy Petiéknek, hogy lehet, koronavírusos vagyok. Mert életem talán legjobb formájában kellett volna lennem a jól sikerült magaslati edzőtábor miatt is. Aztán amikor hazaértünk Törökországból, elmentem futni, valamint TRX edzéseseket csináltam és olyan hamar elfogyott a levegőm, meg a pulzusom is az egekbe szökött, hogy éreztem, valami nincs rendben. Ugyanis nem volt logikus, hogy amikor ilyen jó formában vagyok, akkor így reagáljon rá a szervezetem. Először azt hittem, hogy csak az allergiám vagy az asztmám jött elő. Szerencsére abszolút nem érzem magam betegnek és jelenleg jól vagyok” – nyilatkozta honlapunknak Bohus Richárd.

Sportolóink és edzőjük eddig sem mozdult ki otthonról, amióta hazaértek az edzőtáborból, most viszont újabb 14 napig biztos nem tehetik meg ezt. Ha a két hét letelte után kétszer negatív tesztet produkálnak, akkor gyógyultnak nyilvánítják őket.

„Ahogy korábban is említettem, eddig se mozdultam ki, amióta hazaértünk az edzőtáborból, úgyhogy ebben nem lesz nagy változás. Betartottuk a klub kérését, hogy aki külföldről jött haza, az maradjon otthon két hétig, ez megtörtént. Csak a két mintavétel miatt mozdultunk ki. Bíztunk benne, hogy a héten el tudjuk kezdeni az úszóedzéseket, de ez egyelőre eltolódik. Szerencsére tünetei nincsenek egyelőre a vírusnak. Ez is mutatja, hogy azzal segítünk a legtöbbet a másikon, ha otthonmaradunk” – intett óvatosságra mindenkit Nagy Péter szakosztályvezetőnk.

Bohus is elmondta, hogy nagyon fontos a megelőzés, amiért mindenki tud tenni a saját környezetében.

„Most az a lényeg, hogy megpróbáljuk ezt a vírust megállítani. Komolyan kellene vennie mindenkinek, hogy nem megyünk ki és senkivel nem találkozunk, de elég nehéz addig, amíg az ember nem kapja el és nem érzi a tüneteket. Én eddig is mellőztem, hogy hazamenjek, ami úgy tűnik jó ötlet volt, mert természetesen senki nem szeretné a szeretteit megfertőzni. Úgyhogy mindenki, aki teheti próbáljon meg otthon maradni, ugyanis ha mindenki jól csinálja a dolgát, akkor hamarabb lecseng ez a járvány” – mondta Bohus.

Úszóink a versenymentes időszakot is felhasználják a jó cél érdekében, ugyanis mindannyian csatlakoztak Bernek Péter és Mutina Ágnes jótékonysági akciójához. Minden nap más páros ereklyéire lehet licitálni, a befolyt teljes összeget pedig a Dél-pesti Centrumkórház Hematológiai és Infektológiai Intézetének ajánlják fel.

Jobbulást kívánunk mindenkinek! Vigyázzunk egymásra!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay