Nagyszerű évet zártak úszóink

Nagyszerű évet zártak úszóink

Hazai medencében zárult az esztendő úszóink számára a hagyományos cikluszáró versennyel. Szakosztályunk szállította az érmeket, majd a szokásos évbúcsúztató alkalmon az év legjobbjait is díjazták.

Ha visszatekintünk 2022-re, akkor megállapíthatjuk, hogy elképesztő sikereket értek el úszóink! A hazai vizes világbajnokságon úszott döntők mellett érmek a felnőtt és a junior Európa-bajnokságról, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról (EYOF), valamint a junior-világbajnokságról. Továbbá rengeteg dobogós helyezés a felnőt nagymedencés és rövid pályás, és a korosztályos országos bajnokságokról.

Legutóbb a hétvégén rendezett XVII. BVSC Cikluszáró viadalon szereztek 147 érmet sportolóink 38 arany-, 51 ezüst- és 58 bronzérem megoszlásban. Örömteli hír az is, hogy 2022-ben az összesített bajnoki pontversenyben (egyelőre még nem hivatalosan) az első helyen végeztünk!

Ilyen sikerek után nem volt könnyű kijelölni az év úszóit a különböző korosztályokban. Végül a felnőtteknél a római Eb-n két-két érmet szerző Késely Ajna és Németh Nándor, az ifjúsági korosztályban az EYOF-on diadalmaskodó Elekes Tamara és a korosztályos világversenyeken dobogóra álló Bóna Benedek, míg az utánpótlásban Szabó Kincső Hanna és Sipőcz Dominik lett 2022-ben a legjobb.

Gratulálunk minden versenyzőnknek és edzőnknek! Jövőre is sok sikert kívánunk! Hajrá, BVSC!

Hasonló cikkek

Amerika Kapitány

Aláírt Bernek Péter

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay