Olimpiai A-szintek és BVSC-hegemónia az ob-n

Olimpiai A-szintek és BVSC-hegemónia az ob-n

Késely Ajna és Kovács Benedek összesen három olimpiai A-szintes időt úszott a kaposvári országos bajnokságon, amelyen a BVSC toronymagasan nyerte meg a klubok versenyét. Ajna lett ráadásul a legeredményesebb női versenyző. Tekintsünk vissza az ob-ra!

Tulajdonképpen a tavaly augusztusi római Európa-bajnokság óta a legfontosabb verseny várt úszóinkra Kaposváron az országos bajnokságon. A viadal előtt szakosztályvezetőnk, Nagy Péter elmondta, hogy elsősorban a vb-csapatba kerülés a cél, de az olimpiai szint is összejöhet.

Meg is lett. Így két úszónk már papíron is készülhet Párizsra, természetesen még csak ideiglenesen, hiszen nemzetenként a két legjobb indulhat majd egy adott számban. A második napon Késely Ajna 400 méter gyorson (4:06,35), Kovács Benedek pedig 100 méter háton (53,67) nyert bajnoki címet, de ami talán még fontosabb, hogy ez az idejük olimpiai A-szintet is ért. A zárónapon pedig Beni 200 méter háton a világ idei második legjobb idejét elérve (1:56,11) – Kós Huberté az első – diadalmaskodott és szerzett újabb párizsi kvótát.

„Meg akartam nyerni mindhárom hátúszó-számot, ebből az ötven volt a legkeményebb, mert nem vagyok annyira gyors azon a távon a száz-kétszáz miatt, de végül sikerült minden. Örülök, ez egy elég jó idő, világranglistán is elöl vagyok vele, nekem a második legjobbam – igaz, jó lett volna 1:56-on belül jönni, mint (Kós) Hubi, de emiatt nem vagyok elkeseredve. Ráadásul azt érzem, hogy így áprilisban úgy nyolcvan százalékosan úszom, bár nem szokott rosszul menni az országos bajnokságokon, viszont egyértelmű, én nyáron tudok igazán jól menni, azaz bizakodva várom a világbajnokságot” – nyilatkozta a szövetség honlapjának sportolónk.

Ami az országos bajnokság összegzését illeti, a BVSC-Zugló toronymagasan nyerte meg a pontversenyt, köszönhetően többek között a 13 arany-, 7 ezüst- és 13 bronzéremnek.

Továbbá Késely Ajna lett az ob lejobb teljesítményt nyújtó női versenyzője, amelyet a 400 gyorson elért idejével érdemelt ki!

Az olimpiai szintek mellett fontos megemlíteni Kovács Botond sikereit is, aki 200 és 400 méter vegyesen, valamint 200 háton is EYOF B-szintet úszott.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek a fantasztikus sikerekhez! Hajrá, BVSC!

Hasonló cikkek

Amerika Kapitány

Aláírt Bernek Péter

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay