Történelmi világbajnoki érmet szerzett Németh Nándor

Történelmi világbajnoki érmet szerzett Németh Nándor

A magyar medencés csapat első érmét szerezte 100 méteres férfi gyorsúszásban a dohai vizes világbajnokságon Németh Nándor. Plagányi Zsolt tanítványa, legnagyobb sikerét érte el egyéniben!

„Ha jól számoltam tíz olyan felnőtt világverseny volt, ahol döntőben volt Nándi. Eléggé páratlan a sorozat, de nem sikerült még egyéni érmet szerezni. Azt gondolom, hogy most érdemes lesz nézni a versenyt, ha így haladunk, ahogy nézem” – az elutazás előtt így vélekedett Plagányi Zsolt tanítványáról a 100 méter gyors kapcsán.

Ha valaki esetleg nem bízott volna a mesteredző meglátásaiban, az legkésőbb a szerdai középdöntők során már biztosan érdeklődve várta a csütörtöki finálét, ahova Németh negyedik helyen jutott be 47.96 századmásodperces idővel. A döntőt remekül kezdte a 24 éves sportoló és féltávnál másodikként fordult. A folytatásban ahogy az várható volt, hatalmas harc alakult ki az érmes pozíciókért. Nándi azonban remekül hajrázott és végül a kínai világcsúcstartó Pan, valamint az olasz Miressi mögött harmadik lett 47.78-as idővel.

„Nagyon boldog vagyok, az időeredményt tegyük is félre, amivel annyira nem vagyok elégedett. De tudom, hogy bőven van még időnk dolgozni rajta, viszont tudtam, hogy ez nagy lehetőség, amivel sikerült élnem. Körülbelül arra számítottam, hogy ilyen időre van szükség az éremhez. Nyilván az eleje nagyon erős volt, az utolsó tizenöt méteren már csak az volt a fejemben, hogy valahogy beérjek. A last call roomba úgy álltam oda, hogy eldöntöttem, nem fogom nézni az eredményjelzőt, ha látni fogom, hogy világít a végén a pályám, akkor tudom, hogy ott vagyok a dobogón. Aztán így is lett, elértem, amiért idejöttem, az idő pedig csak tájékoztató jellegű” – értékelt Nándi a döntő után az MTI-nek.

Németh a magyar úszósport történetének legjobb vb-eredményét ért el ebben a számban, 2001-ben Fukuokában Zubor Attila ötödik volt.

Gratulálunk sportolónknak és edzőjének!

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay