Úszó ob az olimpia jegyében

Úszó ob az olimpia jegyében

A Duna Arénában rendezik keddtől péntekig az idei felnőtt úszó országos bajnokságot. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a cél az, hogy bővüljön a magyar olimpiai csapat ebben a sportágban!

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy vidéki helyszíneken rendezték az úszó országos bajnokságokat, idén viszont a párizsi olimpia miatt ismét a főváros látja vendégül a legjobb magyar úszókat. Sós Csaba szövetségi kapitány az ob előtt egy interjúban elmondta, hogy nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen a világ egyik, ha nem a legjobb uszodájában garantáltabb lehet a jobb időeredmény, mint máshol. Márpedig az olimpia évében az a cél, hogy minél népesebb legyen a magyar csapat Párizsban.

Ami BVSC-s olimpiai szintidőseinket illeti, a 200 méter háton világbajnok Kós Hubert, ahogy nekünk is elmondta, az Egyesült Államokban készül Párizsig, így őt nem láthatjuk. Azonban éppen bő egy hete ért el szép eredményeket az egyetemi bajnokságon, majd azóta már komoly változások előtt áll, hiszen edzője, a legendás Bob Bowman a történelmi győzelem után másik egyetemhez került és valószínűleg tanítványa is követi őt.

Hubi távollétében is lesz párizsi kvótásunk a Duna Arénában. A dohai világbajnokságon 100 méter gyorson bronzérmet szerző Németh Nándor, vagy Késely Ajna is ott lesz az ob-n, de a vb-t sérülés miatt kihagyó Kovács Benedek, valamint a 4x100-as gyorsváltóval párizsi induló Mészáros Dániel is vízbe ugrik. Holló Balázs számára az olimpiai szintidő a fő cél továbbra is.

Az utánpótlás világversenyekre készülő fiataljaink is sok számban képviselik majd egyesületünket, így a BVSC idén is jó eséllyel szállhat harcba a legeredményesebb klub címért. Az országos bajnokság után alakulhat ki egyébként a júniusi, belgrádi Európa-bajnokságra utazó csapat. Márpedig az olimpiára a szerb fővárosban lehet utoljára szintet úszni. Úgyhogy több szempontból is fontos állomás lesz sportolóink számára az ob.

Az előfutamok reggel 9-kor, míg a döntők 17 órakor kezdődnek a Duna Arénában. Szurkoljunk a helyszínen sportolóinknak! Hajrá, BVSC!

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay