Duna Liga után és rájátszás előtt

Duna Liga után és rájátszás előtt

Női vízilabdázóink a bajnokság rájátszása előtt a Duna Liga fináléjában voltak érdekeltek, ahol a Szentest legyőzve lettek aranyérmesek. A Dunaújváros elleni párharc előtt Stieber Mercedes vezetőedzőnkkel beszélgettünk!

Győzelemmel zártátok a Duna Ligát, ami egy jó felkészülés is volt talán a bajnokság folytatására. Te ezt, hogy látod?

Igen, igazából ezért is indultunk, hogy minél többet játsszunk. Mert nem szerettem volna, ha ezekben az üres periódusokban kiesünk a játékból. Legközelebb 27-én találkozunk a Dunaújvárossal és ezekkel a találkozókkal egészen jól fel tudtunk készülni rájuk.

Az elődöntőben a német Spandauval egy végletekig kiélezett meccsen tudtatok nyerni. Hogy értékeled azt a találkozót?

Ők a szezon elején még a Bajnokok Ligájában szerepeltek, mint német bajnok. Bár kiestek, de elindultak utána a Duna Ligában, hogy minél több mérkőzést játsszanak. Ott is sok a fiatal, illetve van két idegenlégiósuk, akik elég jók voltak. Az látszott ellenük, hogy mi régen nem játszottunk tétmeccset, így nagyon hullámzó volt a teljesítményünk. Többször is elléptünk, de mindig visszakapaszkodtak. Aztán végül ötméteresek jöttek. Igazából ennek örültem, mert a rájátszásban is bármikor előfordulhat, hogy büntetőket kell majd lőnünk éleshelyzetben. Tehát gyakorlás szempontjából jó volt, viszont mérges voltam, amiért háromszor is nyerő pozícióból engedtük őket felzárkózni. Annak viszont örültem, hogy nagyon szépen helyt álltak a lányok a büntetőpárbajban. Igazi csapatként küzdöttek, drukkolva, szorítva egymásért. Kakas Krisztina pedig megfogott két büntetőt. Nagyon örültünk a győzelemnek.

Aztán jöhetett a magyar rangadó a döntőben a Szentes ellen.

Én gondoltam, hogy meg tudjuk őket verni, már csak azért is, mert sima meccsből jöttek. Bár nekünk nehezebb dolgunk volt, de tudtam, hogy fizikálisan rendben vagyunk. Illetve az ötméteresekben megnyert csata feldobta a lányokat. Arra viszont nem számítottam, hogy ilyen simán nyerünk. Ez annak volt köszönhető, hogy a csapat teljes mértékben betartotta, amit megbeszéltünk. A jó kezdés megalapozta a sikerünket.

Jövő héten pedig már a BL négyes döntőbe jutó Dunaújvárossal kell megmérkőznünk, mi várható ellenük?

A labda kerek, így bármi megtörténhet egy mérkőzésen. Ha betartjuk a taktikát, amit megbeszélünk, és mindenki tiszta fejjel tud beleállni a párharcba, akkor egy jó meccset tudunk játszani ellenük. A védekezésre nagyon oda kell figyelnünk és kevés gólon tartani őket és elől pedig nem megijedni a hollandok világsztár kapusától! Ha elhisszük, hogy meg tudjuk csinálni, amit megbeszéltünk, akkor akár egy jó meccs is kikerekedhet belőle.

Sok sikert kívánunk ehhez! Hajrá, BVSC!

Fotó: Danube League

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay