LEN Eurokupa Final Four: negyedik helyen zártak női vízilabdázóink

LEN Eurokupa Final Four: negyedik helyen zártak női vízilabdázóink

Női vízilabdázóink a bronzmérkőzésen 15-8-as vereséget szenvedtek a holland ZV DE Zaan csapatától, így a BVSC történetének első LEN Eurokupa négyes döntőjében a 4. helyen zárt Stieber Mercedes együttese. 

Stieber Mercedes csapata holland ellenfelével keretbe foglalta a 2023/2024-es nemzetközi idényt, hiszen a szezon első mérkőzését - Mataróban, a Bajnokok Ligája-selejtezőjében - a ZV DE Zaan csapatával vívták lányaink, akkor döntetlen után büntetőkkel a BVSC nyert. Hét hónappal később, április második hétvégéjén Észak-Olaszország kikötővárosában, Triesztben a LEN Eurokupa négyes döntőjének bronzmérkőzésén újra farkasszemet nézett egymással a két együttes.

Az utolsó tánc... Nos, a találkozót a hollandok kezték jobban, de nem kezdek rosszul a mieink sem. A vezetést az első fél percben Rogge Licke fórgóljával a ZV DE Zaan szerezte meg, majd Sam Takyiwa Maria góljával már kettő volt a rivális előnye. Fekete Flóra egy perc múlva szépített, Rogge Bente találatára pedig BVSC dupla volt a válasz. Urvári Lili és Kele Nikolett volt eredményes, amely után biztató 3-3-as döntetlenre váltott az eredményjelző. Az ellenfél azonban a hajrában Van Der Veen Kila és Koopman Maud góljaival meglépett kettővel, így 5-3-ról következhetetett a második játékrész.

Ámbár a második felvonást Fekete Flóra emberelőnyben szerzett gólja nyitotta, a hollandok nagyon elléptek üldözőjüktől. Koopman Maud duplájával, valamint Den Ouden Lous Jannigje és Van Rijn Maartje Elisabeth találataival a negyed derekára öt gól volt a hollandok előnye. Ezt a fölényt sikerült is Van Den Bree Mick Erik Jan csapatának megőriznie, így 9-4-es állás mellett vonulhattak félidőre a felek.

Nagyszünet után a gólcsendet Kele Nikolett törte meg a harmadik minutumban, találatával négyre csökkent a differencia. Nem tartott azonban sokáig a zuglói kispad öröme, hiszen Van Rijn Maartje Elisabeth, Rogge Bente, Drewes Nerida Jaimy és Van Der Veen Kila góljaival egyre nagyobb előnyt épített fel az ellenfél. Ármai Zita révén csak a szépítésre futotta, 6-13.

Akárcsak az elődöntőben, úgy a bronzmérkőzés negyedik negyedében is kapus cserére szánta el magát Stieber Mercedes: Kakas Krisztina helyett Doroszlai Vanda védte a BVSC portáját az utoló játékrészben. A harmadik minutum végén Fekete Flóra megszerezte önmaga harmadik, csapata hetedik találatát, melyre holland dupla érkezett válaszul. Den Ouden Lois Jannigje és Sam Takyiwa Maria góljaival már nyolc gól volt a különbség. A végeredményt Jancsó Patrícia állította be, így a BVSC-Zugló női vízilabdacsapata a negyedik pozícióban zárta a négyes döntő küzdelmeit.

LEN EUROKUPA FINAL FOUR, BRONZMÉRKŐZÉS
Olaszország - Trieszt, 2024.04.14.

BVSC-ZUGLÓ - ZV DE ZAAN 8-15 (3-5, 1-4, 2-4, 2-2)
Vezette: KONTEK Sara (horvát) | DASKALOPOULOU Maria (görög)

BVSC-ZUGLÓ: Kakas K. - Mészáros-Farkas K., Batizi E., Ármai Z. 1, Kele N. 2, Polák Zs., Fekete F. 3. Csere: Jancsó P. 1, Dobos Cs., Koltay N., Tóth R., Urvári L. R. 1. Vezetőedző: Stieber Mercedes.

ZAAN: Van Den Dobbelsteen - Rogge L. 1, Van Der Veen K. 2, Sam T. M. 2, Koopman M. 3, Drewes N. J. 1, Rogge B. 2. Csere: Den Ouden L. J. 2 Slot S., Vleeshakker S., Happe L., Van Rijn M. E. 2. Vezetőedző: Van Den Bree Mick Erik Jan.

Jegyzőkönyv

Stieber Mercedes: "Az egész idényben azt éreztem, hogy nagyon hullámzó a teljesítményünk, nem tudjuk megugorni azt a szintet, hogy a jobb csapatokkal is versenyben legyünk. Nagy fájdalmam ez, arra számítottam, hogy fejlődünk annyit, hogy nem csak egyszer-egyszer, hanem folyamatosan ott leszünk a nyomukban, de ez nem sikerült. Velem együtt mindenkinek ez volt az első négyes döntője, itt is meg kell tanulnunk játszani."

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay