Stieber Mercedes: „Könnyen jöttek a szavak”

Stieber Mercedes: „Könnyen jöttek a szavak”

Már javában zajlik a munka az OB I-re készülő női vízilabdázóinknál. Stieber Mercedes tanítványai a múlt héten Martfűn edzőtáboroztak. Vezetőedzőnk honlapunknak azt is elárulta, hogy milyen volt ismét magyarul edzést tartania!

Mikor kezdtétek az edzéseket hazatérésed után?

A júniusi vizes világbajnokság előtt jöttem haza. Akkor nekem is volt két hét szünetem, kint voltam a Margitszigeten a mérkőzéseken. Hála Istennek jól sikerült a magyar női csapatnak a vb, aminek nagyon örültem. Utána amikor vége lett, július 4-én belevágtam én is a BVSC-nél a munkába. A lányok fáradtak, de nagyon jó hangulatban telnek az edzések, úgyhogy eddig minden rendben.

Gondolom ilyenkor az alapozáson van a fő hangsúly, de mégis, mivel teltek az első hetek?

Az alapozás mellett ismerkedtünk is, hiszen nekik is rávezető hét volt az első kettő. Egyelőre még nem mutattam meg igazából magamat nekik, ez majd kicsit később következik be. Minden nap kétórás vízilabda, valamint szárazföldi edzés is volt. Keményen dolgoztunk, de szerencsére ennek ellenére tényleg jó a hangulat.

Nagy kihívást jelenthet, hogy a szezon eleje azért még odébb van. Hogyan építed fel a következő heteket?

Az első két hét után Martfűn edzőtáboroztunk, majd folytatódtak az edzések, de kapnak pihenőnapokat is a lányok, hogy ne legyen annyira monoton nekik a munka. Majd a későbbi időszakban fogunk keresni edzőpartnereket, akikkel tudunk játszani felkészülési meccseket, de egyelőre a munkán és az összeszokáson van a hangsúly.

Több kulcsember is távozott, mennyire alakult már ki a keret?

Tulajdonképpen véglegesnek mondható, 4-5 érkezőnk van, illetve több rutinos játékos is maradt, valamint az utánpótlásból feljövő fiatalokkal egészül ki a keretünk.

Pár hét után még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de szerinted mi lehet majd a csapat fő erőssége?

Azt még nem tudom megmondani, hogy milyenek leszünk, mert tényleg nagyon az elején járunk. Egyelőre még főképp az úszás volt túlsúlyban, de azt szeretném kialakítani, hogy a kapu előtt gyorsjátékot mutassunk, és ha tudjuk, fejezzük be előbb a támadásokat. Hátul pedig egy biztonságos védekezés a cél, jó emberfogással és a zónákat is begyakoroljuk majd. Azonban még nagyon az elején tartunk.

Fura volt eleinte magyarul edzést tartani?

Az elején kicsit igen, de azért könnyen jöttek a szavak. Annyira azért nem szakadtam el az itthoni női vízilabdától vagy a magyar nyelvtől, hogy ne tudtam volna. Pár szót azért megkérdeztem, hogy mondják pontosan itt, de azért nem okozott nagy nehézséget.

További sok sikert kívánunk a felkészüléshez!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay