Vízilabdázónk a vb-n is érmet nyerne a válogatottal

Vízilabdázónk a vb-n is érmet nyerne a válogatottal

Sokaknak a nyári időszak a pihenésről szól, azonban Fekete Flóra már a második világversenyére készül az utánpótlás női vízilabda-válogatottal. Sportolónk értékelte az ezüstéremmel zárult Európa-bajnokságot, de már előre is tekintett!

Eltelt egy kis idő már az U19-es Európa-bajnoki döntő óta, ahol szoros csatában egy góllal végül Spanyolország nyert, de így is egy szépen csillogó ezüstérmet szereztetek. Tudjátok már értékelni ezt a sikert?

Nyilván egy döntőben rossz kikapni és rögtön utána csalódott az ember, de már akkor is tudtuk, hogy milyen szép eredményt értünk el. Szerintem ez az ezüstérem ad egy lendületet számunkra az U18-as világbajnokságra, ami hamarosan következik, hogy ott is hasonlóan szép vagy esetleg még szebb helyezéssel tudjunk majd zárni. Úgyhogy összességében nagyon szép eredménynek tartom ezt az ezüstöt.

Ezek szerint a vb-n is egyértelmű cél az éremszerzés?

Ezek után szerintem mindenképp. Ráadásul már el is hisszük, hogy ez bennünk van. Úgyhogy én úgy látom éremesélyesként megyünk oda is. Reméljük, hogy így is lesz.

Komoly ellenfeleket győztetek le a kontinensviadalon. Hogy látod mi volt a csapat erőssége az Eb-n?

Mindenképp az, hogy csapatként tudtunk együtt játszani és mindenki a saját maga játékára koncentrált elsősorban. A saját feladatunkat próbáltuk meg teljesíteni elsőként. Azt emelném tehát ki, hogy mindenki egymásért küzdött.

Nem sok időtök van a világbajnokságig, hogy alakul addig a programotok?

Ezt a hetet megkaptuk pihenőnek, a jövő héttől azonban folytatódik a munka és a felkészülés a világbajnokságra. Megyünk majd Görögországba egy tornára. Főleg a taktikára próbálunk szerintem összpontosítani majd a vb-ig. Nagy változás nem lesz a csapatban, persze a 2003-asok kiesnek, de többnyire marad ugyanez a csapat.

Sok sikert kívánunk játékosunknak! Hajrá, magyarok!

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay