„A szív és a hit diadala volt” – interjú Illés Gergellyel

„A szív és a hit diadala volt” – interjú Illés Gergellyel

Ahogy korábban beszámoltunk róla birkózóink 2008 után nyertek ismét csapatbajnoki aranyérmet. A sikerben fontos szerepe volt szakosztályvezetőnknek, Illés Gergelynek is, aki értékelte a csapat eredményét és az utánpótlás építését is.

 

Már másfél hét eltelt a csapatbajnoki aranyérem óta. Feldolgoztad már ezt a szép sikert?

Megünnepeltük a csapattal a győzelmet, de hétfőtől már teljes egészében a munkáé volt a főszerep, úgyhogy hamar visszarázódtam a hétköznapokba, mert feladat van rengeteg.

 

Mit jelentett számodra az NB I-es csapatbajnokság megnyerése?

Azt, hogy hosszútávon van igazság, illetve, hogy megtérül a hatalmas mennyiségű munka. Ez a szív és a hit diadala volt. Egymásban is hittünk mindannyian, akik a mai napig velem tartanak. A korábbi egyesületemmel több csapatbajnokságot is nyertem felnőtt és utánpótlás szinten is, aminek köszönhetően tudtam, hogy ilyen kiélezett helyzetben mit kell tenni ahhoz, hogy az ember felülkerekedjen a másik együttesen. Ez most tökéletesen sikerült, úgyhogy szerintem mind a csapattagoknak, az edzőistábnak, valamint a vezetőségnek is nagy ajándék volt így az év végére.

 

Reálisan ezt az eredményt vártad el a csapattól?

Mindig az adott pillanatot próbáltam megoldani egésznap. Amikor dolgozunk, akkor sem eredményt próbálok elvárni, hanem az az eredmény, amit az adott pillanatban teljesít akár a gyerek vagy az élversenyző. Ha a múltba vagy a jövőbe tekintek, akkor nem tudok a pillanattal foglalkozni, és akkor nem tudom odatenni magam száz százalékosan. Nekünk ez volt kicsiben is a sikerünk, hogy mindig az adott feladatot próbáltuk megoldani. Vagy rosszul, vagy jól, ezt előre nem tudtuk, hiszen hibázik az ember, de magunkkal voltunk elfoglalva végig.

 

 

Kiss Balázs sérülése ellenére is olyan húzóemberei voltak a csapatnak, mint Korpási Bálint, Papp Bertalan vagy Takács István. Ez mit adott a többieknek, hogy ők is ott voltak a szőnyegen?

Egy biztos nyugalmat adott az ő jelenlétük, mert tudtuk, hogy ha ők felmennek a szőnyegre, az valószínűleg siker lesz. Akik pedig munkából jönnek és hobbiból sportolnak, számukra egy olyan támaszt adott ez, hogy ők is bravúrt bravúrra halmoztak.

 

Korábban sokáig birkóztál és dolgoztál a döntőben legyőzött Vasasnál. Számodra mekkora presztízsértékkel ért fel ez a siker?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem melengeti a lelkem, viszont sokkal nagyobb örömmel tölt el, hogy a BVSC-nek tudok segíteni, mert ezek szerint az a fajta munka és hozzáállás, amit én képviselek, az itt tökéletesen és olajozottan tud működni. Elismerik, amit csinálok és ez nagyon sokat jelent a számomra.

 

Amikor a BVSC-hez kerültél, akkor többek között azt a feladatot kaptad, hogy építs utánpótlást. Hogy halad szerinted ez a folyamat?

Már rengetegen birkóznak a BVSC égisze alatt, most velük közösen a minél jobb minőségre törekszünk. Szeretnénk megadni a lehetőséget a feltörekvő tehetségeknek. Az a célunk, hogy újabb Takács Istókokat neveljünk ki. Viszont fontos, hogy mi közösséget és szakosztályt is építünk. Amiben szerintem mi különbözünk más kluboktól az az, hogy igyekszünk szolgáltatásokat is nyújtani az edzések mellé. Ha eljön a szülő a gyerekkel, akkor ő is tud edzeni, míg a gyereke egy remek környezetben fejlődhet. Ha pedig már nagyobb lesz, akkor van számukra tanulószobánk, külön súlyemelő óránk és erőnléti edzőnk. Valamint Takács Ferenc ott van a válogatott szakmai stábjában és ha látjuk a gyerekben a potenciált, akkor ott tud edzeni a válogatott kerettel. Tehát megvan mindenki számára az előrelépési lehetőség.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay