Folyamatosan erősödik a női szakág birkózóinknál

Folyamatosan erősödik a női szakág birkózóinknál

Az nem kérdés, hogy a BVSC-Zuglónál mindig is nagy hagyománya volt a birkózásnak. Olimpiai-, világ- és Európa-bajnokaink vannak kötött- és szabadfogásban. Nagy örömünkre azonban női szakágunk is egyre jobban szerepel.

Ha a magyar birkózósport múltját böngésszük, akkor minden korszakban találunk kiemelkedő egyéniséget a BVSC-ből, akik kötött- és szabadfogásban is jeleskedtek. Folyamatosan bővülő utánpótlásunkban azonban egyre nagyobb szerepet kapnak a lányok is, akik ráadásul szép eredményeket érnek el a korosztályos versenyeken. A hétvégén éppen Zalaegerszegről, a Diák I és II-es női magyar bajnokságról térhettek haza a mieink érmekkel és értékes helyezésekkel.

„Kiemelendő Tóth Lelle teljesítménye, aki mindkét korosztályban dobogóra állhatott. Saját korcsoportjában és az idősebbek között is bronzérmes lett 35 kg-ban a korábban a diákolimpián is diadalmaskodó tehetségünk. Lelle nagyon szorgalmasan dolgozik, ennek is köszönheti ezeket a kiemelkedő eredményeket” – értékelte a két érmet is szerző fiatalunkat Illés Gergely szakosztályvezető.

Rajta kívül is értek el szép eredményeket a magyar bajnokságon fiataljaink. Karabély Kamilla 32 kg-ban lett hatodik, míg Szolga Dorottya 35 kg-ban ötödik. Szőri Zoé pedig 42 kg-ban szerzett értékes tapasztalatokat. Kiemelendő még Bodzán Csinszka hozzáállása, aki sérülése miatt sajnos nem tudott szőnyegre lépni, de így is a csapattal tartott és biztatta a lányokat.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay