Teltházas napközis tábor a birkózóknál

Teltházas napközis tábor a birkózóknál

Második alkalommal rendezte meg szakosztályunk a BVSC-Zugló Napközis Birkózó Tábort és Versenyt múlt héten. A teltházas eseményen a sportág elsajátítása mellett fontos volt az életre nevelés is, valamint strandolásra is jutott idő.

Alig ért véget az iskola és lelkes birkózó palántáink máris a szőnyegen folytatták a tanulást. A hétfőtől péntekig tartó II. BVSC-Zugló Napközis Birkózó Tábort és Versenyt nagy érdeklődés mellett rendeztük meg. 30 fő teljesen kezdőnk is volt a táborban, illetve nyolcan a nagyobbak közül is bekapcsolódtak az eseménybe. Ráadásul nem csak Zuglóból, hanem Felsőpakonyból és Üllőről is érkeztek fiatalok, ahol kihelyezett csoportjaink vannak és szintén klubunk sportolói közé tartoznak.

A program reggel 7-kor kezdődött és napi két edzés várt a gyermekekre, akik teljes ellátást kaptak, továbbá kedden és csütörtökön a BVSC-s strandot is meglátogatta a csapat. Így a birkózás mellett kis kikapcsolódásra is jutott idő.

„Aki tavaly is volt, az már nagyon várta, hogy idén is jöhessen a táborba. Ugyanis rengeteget lehet ilyenkor fejlődni akár technikában is, de fontosnak tartjuk a sportolók egészségre nevelését is. Legyen szó akár a táplálkozásról vagy a viselkedési formákról. A fiatalok mintát kapnak arról, hogy például elköszönök, kezet mosok, beállok a sorba, rendezem a dolgaimat… Tulajdonképpen a fegyelemre is neveljük őket” – árulta el Illés Gergely szakosztályvezetőnk a tábor tapasztalatait.

Vajon van esély rá, hogy jövőre akár több hétig is tartson a tábor?

„A következő évben már lehet kéthetes lesz, mert remélhetőleg annyian leszünk jövőre, hogy nem is tudnánk többen egy hétbe beleférni. Ugyanis idén kihasználtuk a szőnyegterület és az étkeztetés maximális kapacitását is.”

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay