Meccset nyerne első világversenyén

Meccset nyerne első világversenyén

Szerdán elutaznak karatésaink a péntektől vasárnapig tartó korosztályos Európa-bajnokságra. Előtte azonban a finnországi verseny harmadik BVSC-s indulójával, Szinák Csabával ismerkedünk meg!

A népes BVSC-s küldöttség harmadik tagja Szinák Csaba, aki kadet korosztályban a -63 kilogrammos súlycsoportban lesz érdekelt a finnországi Tamperében rendezendő Európa-bajnokságon. Bár nála családi hagyomány a karate, előzetesen nem várta magától a kijutást.

„A kvalifikáció kapcsán nem volt elvárás magammal szemben, csak próbáltam a legjobbamat nyújtani. Természetesen annak nagyon örültem, hogy ez elég volt az Eb-hez. Szerintem sikeres volt a felkészülésem. A technikák pontosítása és gyorsítása is jól alakult. Úgyhogy bízom benne, hogy jól fog menni és sikerül meccseket nyernem” – tekintett előre a kontinensviadalra fiatal sportolónk.

Számára abból az okból is különleges lesz az első Eb, hogy édesanyja, Klima Zsuzsanna egyben az edzője is.

„Vele kicsit más az érzelmi kötődés, mivel a fiam. Ő bodyfighter, ez azt jelenti, hogy testküzdő. Tehát, hogy nagyon ügyes mindenben, nincs olyan, amit ne tudna megcsinálni. Éppen ezért sokszor nem jut eszébe, hogy mit csináljon, mert annyi mindent akarna egyszerre. Viszont nagyon kreatív. Igazából ha a bodyfighterek ellenszerét használod, hogy nagyon közel mész rá és nem hagyod kibontakozni, nem hagyod szépen karatézni, akkor lehet csak összetörni. Ő nem annyira izgulós, tehát ez is az erőssége” – árulta el az edző-édesanya, Klima Zsuzsanna.

Csabi, Bencéhez hasonlóan pénteken lép tatamira Tamperében. Szurkoljunk sportolóinknak!

 

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay