Előre lépnének férfi kézilabdázóink

Előre lépnének férfi kézilabdázóink

A hétvégén a Budakalász vendégeként kezdi meg szereplését a BVSC a férfi kézilabda NB II tavaszi szezonjában. Somogyi Péter ősszel vette át a csapat irányítását. Vezetőedzőnkkel beszélgettünk a felkészülésről és a célokról!

Szezon közben vetted át a csapat irányítását, mennyire jött jól ez a hosszú téli szünet?

Január elején elkezdtük a felkészülést, ami úgy gondolom jól sikerült, azonban a vége felé volt egy tornánk Hevesen, ahol nem szerepeltünk annyira jól a mérkőzéseken. Ezt átbeszéltük, betudjuk annak, hogy sokat edzettünk, kicsit fáradt is volt a csapat, nem úgy mentünk oda, ahogy kellett volna. Viszont előtte, amikor NB II-es csapatokkal játszottunk, azok jól sikerültek nagyon. Azokon azt az elképzelést követtük, amin már dolgozunk egy ideje, hogy tempósabb legyen a játékunk és többet fussunk. Jó lenne, ha ezt át tudnánk menteni a bajnokságra is. Megbarátkoztam nagyon a csapattal, szerintem már érezzük is egymást a fiúkkal a pályán és azon kívül is. Remélem, hogy több meccset tudunk majd nyerni, mint ősszel. Ami viszont rossz hír, hogy a kezdőirányítónk, Szapu Norbert megsérült. Térdszalag-szakadás miatt vár rá kihagyás, így őt valahogy pótolnunk kell. De érkezik még pár játékos, lesz köztük rutinosabb is, és reméljük, hogy velük erősebbek leszünk.

Már említetted, hogy nagyjából mit szeretnél látni a pályán a csapattól, de mégis, mi az, ahova szeretnéd, hogy eljussanak a fiúk?

Azt gondolom, hogy ez egy nagyon hosszútávú folyamat. Nyilván egy új játékstílust megtanulni vagy megtanítani az nem olyan könnyű, több időt igényel. Ahogy említettem, szeretném, hogy lefussuk az ellenfeleinket. Illetve komoly hangsúlyt szeretnék fektetni a védekezésre, hogy keményebbek legyünk, amivel a lerohanásokat meg tudjuk alapozni. A felkészülés alatt eltelt idő arra volt különösen jó, hogy egy alap állóképességet megszerezzünk. Taktikai szempontból viszont még hátrébb vagyunk. Ahhoz, hogy a védekezés tényleg feljavuljon, kell az állóképesség, ami szerintem megvan. A másik, hogy legyen kellő motivációnk, amit egy sikerélmény vagy jó játék alapozhat meg.

Ősszel voltak olyan mérkőzések, amelyeken nem sokon múlott, hogy több pontot szerezzünk. Mi lehet a cél a tavasszal?

Szerintem amióta megérkeztem, a mérkőzéseken nem teljesített rosszul a csapat. Viszont ez csalóka is lehet, amelyre ráépítkezni nem olyan szerencsés. Én azt szeretném, hogy a csapat stabilizálja a játékstílust és játéktudást. Tehát, hogy hosszútávon legyen meg egy alapteljesítményünk, amire lehet építkezni. Egyértelműen az a célunk, hogy bennmaradjunk, ami nem lesz könnyű. Azt érzem, hogy a fejekben kell átállítani, hogy elhiggyük magunkról, itt van a helyünk az NB II-ben.

Rögtön a nyitómeccsen a dobogós Budakalász vendégei leszünk a hétvégén. Mit vársz attól a találkozótól?

Egyelőre minden meccsen azt szeretném, hogy tudjuk hozni magunkat. Hogy a jelenlegi tudásunkat megközelítsük a teljesítményünkben. Azt szeretném, ha meccselnem kellene és rajtam is múlna, hogyan nyúlok bele a mérkőzésekbe. Tehát ne dőljön el az 5. percben, hogy vége, hanem, hogy mondjuk a 45. percben is azon agyaljak, kit küldjek be. Kényszerítsük a Budakalászt, hogy váltsanak támadást és védekezést, hogy küzdeniük kelljen a győzelemért! Ezt szeretném elérni az első meccsen.

Sok sikert kívánunk a csapatnak! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay