A két gólos győzelmek hete labdarúgóinknál

A két gólos győzelmek hete labdarúgóinknál

Újabb remek hetet tudhat maga mögött a BVSC NB III-as labdarúgó csapata. Ugyanis két nagy múltú klub második együttesét sikerült két gólos különbséggel legyőzniük Urbán Flórián tanítványainak!

Szerdán a Vasas ellen már az első félidő után beállították a csapatok a 3-1-es végeredményt. Vasárnap Diósgyőrben a 85. percig izgulni kellett, de nem azért, mert homokszem került volna a gépezetbe, csak a megnyugtató két gólos különbség ekkor alakult ki a DVTK ellen. Bár, hogy mi számít manapság megnyugtatónak arról mondjuk a Borussia Dortmund játékosai is tudnának mesélni, akik a hétvégén a 89. percig 2-0-ra vezettek, majd végül 3-2-re kikaptak a Werder Bremen-től.

Vasárnap korán ébredtek a BVSC felnőtt játékosai, és a reggel hétórás induláshoz, kellettek a vekkerek, vagy manapság inkább az időzített mobiltelefonok is. A vélemények megoszlanak, jó-e a korai kezdés, de nem véletlen, hogy szinte az összes második csapat, ezzel is előnyt próbál kovácsolni magának, mivel a zömében ifikkel kiálló keret tinédzserei jóval komfortosabban mozognak ebben az idősávban, és az ellenfélnek egy komolyabb, mondjuk 3 órás busztúra sem számít ilyenkor kéjutazásnak. A gyerekkori osztálykirándulások diszkrét bája amúgy még elő is jöhetne, de az talán még sem járja, mint egykoron mondjuk a fővárosi nebulóknál, hogy a tízóraira és uzsonnára bekészített elemózsiák ilyenkor már – a rendszerváltásig létező Osztyapenko szoborig – mind elfogytak.

„Teljesen más ilyenkor futballozni, mint délután, de az a dolgunk, hogy akkor játszunk, amikor mondják” – válaszol a csapat eddigi remek bajnoki rajtját 3 góllal és gólpasszokkal segítő Szalánszki Gergő.

„Nekem az álmom volt játékos koromban a délelőtti meccskezdés. Délután egyig letudtam a mérkőzést és kettőtől már ültem a hangulat-karbantartó egységben, és nem kellett estig várnom” – vágja rá a felvetésre kapásból Urbán Flórián. – „Komolyra fordítva a szót, ha valaki profi, az fejben készül a délelőtt 11-es meccsre is, és ha kell a reggel 5 órás kelésre is úgy állítja át a szervezetét. Természetesen tudom, hogy komoly tudományág van arra, hogy egy sportoló maximális teljesítmény leadásához mi az ideális időpont, és étkezés szempontjából kedvezőbb a délután, mert akkor már több mindent tud elégetni a szervezet, de ami most bennünket érint, nem lehetett panaszom a játékosokra, mert készen álltak a meccsre, és fizikálisan rendben voltak. Ráadásul mint mondtam, délután egy óra van, győztes meccsen vagyunk túl, ilyenkor ha szétnézünk, esős idő ide vagy oda szép a vasárnap délután.”

A BVSC valóban nekiesett a DEAC-ot meglepetésre szerdán idegenben legyőző DVTK-nak. A kezdeti rohamok egyikéből előbb még egy kezezés miatt érvénytelenített, a 8. percben viszont már a Tamási Zsolt révén magabiztosan értékesített tizenegyessel vezettek a zuglóiak. A játék képe alapján úgy tűnt, csak idő kérdése a további vendégtalálatok menetrendszerinti érkezése, ám erre még várni kellett. A meccs után egy sokat megélt helyi szurkoló elégedettségének adott hangot a végeredmény láttán, mert éppen azt ecsetelte a lefújás után, hogy ő bizony úgy gondolta itt öt gólig meg sem áll a BVSC.

„A játékrendszerünk működött, ahogy hétközben a Vasas ellen is. Egy helyen kellett változtatni sérülés miatt, Nádor Milán helyett a nála is fiatalabb Ciceu Pál került a csapatba. Az első félidőben jó volt az előre játékunk, és viszont láttuk azokat a támadásokat, amelyeket edzésen gyakoroltunk, sajnos többnyire az utolsó átadásokba és a kapu előtt a koncentrációba hiba csúszott. A második félidőben próbálkozott a fiatalokból álló ellenfél, de óriási gólhelyzetet nem észleltem, a kontráink veszélyt jelentettek, még ha a második büntetőnk ki is maradt, a végén sikerült bebiztosítani a megérdemelt győzelmet” – fogalmazott a vezetőedző.

„Az elején rögtön góllal kezdtünk, még ha kezezés miatt érvénytelenítették is azt. Az első félidő teljesen a miénk volt, a tizenegyes után a második és harmadik gólt is meg kellett volna szerezni. A második félidőben átvette a kezdeményezést az ellenfél, de nagyobb helyzeteink igazán nekünk voltak, amivel korábban lezárhattuk volna a mérkőzést. Ez személy szerint nekem is megadatott a tizenegyessel, amit miután Zsoca és Sziszi rúgott már (Tamási Zsolt és Szilágyi Máté – a szerk.) mindenképpen én szerettem volna rúgni, de sajnos nem sikerült belőni, utána minden erőmmel azon voltam, hogy kijavítsam a hibámat és szerencsére Ciceu Pál remek labdaszerzése, elfutása és átadása után sikerült is” – fogalmaz a jobb oldali támadó Szalánszki.

A tavalyi szezonban sarkalatos pont volt a tizenegyesek végrehajtása, amelynek komoly hányada kimaradt, akár sorsdöntő pillanatban is. A büntetők kiharcolása idén is működik és a második félidő közepén bekövetkező DVTK elleni második tizenegyesig a kihasználással sem volt probléma, hiszen háromból hármat értékesített a csapat, ott viszont némi fennforgás alakult ki már abban is, hogy ki legyen az ítéletvégrehajtó.

„Eddig a pillanatig volt fennforgás ebben a kérdésben, a jövőben ki lesznek jelölve a rúgók, eddig ebben szabadabb keze volt a játékosoknak, és volt egy kis add ide a labdát, nem adom a labdát játék, ez nem nézett ki valami jól. Megvolt, hogy kik rúghatnak, de nem volt pontosan kijelölve, ez az én hibám, amiből tanulnom kell, és a jövőben messze el fogjuk kerülni, hogy a pályán ilyen én rúgom, te rúgod helyzet kialakuljon” – árulta el a vezetőedző.

Az NB III Keleti csoportját öt forduló után vezető BVSC szombaton Szombathelyre készül a 108-szoros válogatott kapus Király Gábor és a közelmúltban elhunyt édesapját Király Ferenc nevét viselő és kezdetben kapusiskolaként alapított Király SE-hez. Figyelem, a Magyar Kupa második fordulójában is egy meccs dönt a továbbjutásról, így akár büntetőlövésekre is készülni kell, de természetesen nem ez az elsődleges továbbjutási opció a XIV. kerületben a Halmosi Péter és Schimmer Szabolcs fémjelezte Vas megyei alakulat ellen, ahol a híres szürke mackónadrágos kapus fia Király Mátyás őrzi a kaput.

„Vegyük figyelembe, hogy ellenfelünk az NB III Nyugati csoportjának az éllovasát, az eddig hibátlanul teljesítő Veszprémet verte ki az első fordulóban. Ez tiszteletet parancsoló fegyvertény, próbálunk belőlük a meccsig minél jobban felkészülni. Nálam nincs olyan kiemelés, hogy kupa vagy bajnokság és mi az, ami elsőbbséget élvez, minden mérkőzés ugyanolyan fontos, így az is, hogy szeretnénk ebből a körből is továbbjutni” – mondta határozottan Urbán Flórián.

„Úgy érzem elindultunk egy úton, amit mindenképpen folytatni kell, Debrecenben egy kicsit megbotlottunk, de valójában az is egy megnyert meccs volt, ami a végén iksz lett. Csinálni kell azonban így tovább a dolgunkat, ahogy eddig is. Az eredmények minket igazolnak, és igyekezni fogunk, hogy megnyerjünk minden mérkőzést” – mondja a „Szala” becenévre hallgató szélső.

A szurkolók tehát legközelebb augusztus 27-én 18.00-tól Szombathelyen, a hónap utolsó napján pedig hazai pályán a bajnokságban szintén jó erőkből álló és 10 ponttal az élbolyban található Tiszafüred ellen láthatják a BVSC-t a Szőnyi úton, 17 óra 30 perctől.

Hajrá, BVSC!

Léderer Ákos

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay