Ismét a Keleti csoportban cél a feljutás

Ismét a Keleti csoportban cél a feljutás

Már csak kevesebb mint másfél hét van hátra a labdarúgó NB III rajtjáig, amelyet idén ismét a Keleti csoportban kezdenek meg a mieink. Hamarosan az érkezőket is bemutatjuk, előtte azonban ismerkedjünk meg a riválisokkal és a menetrenddel!

Több változással várjuk a labdarúgó NB III 2022-2023-as szezonját, hiszen a tavalyi, „Nyugati” év után ismét „Keletre” vesszük az irányt. A célok azonban nem változnak, ismét az NB II-es feljutás elérése lenne a cél. Azt már korábban bejelentettük, hogy a csapat Urbán Flórián szakmai irányításával kezdte meg a felkészülést. Azóta már az is kiderült, hogy július 31-én 13 órakor a Békéscsaba II ellen rajtol számunkra az idény idegenben.

Ami a riválisokat illeti, a csabaiak mellett a DVTK, a DVSC, a Kisvárda és a Vasas második csapatával is megmérkőzünk majd. Érdekesség, hogy a három NB II-es kieső közül Keletre nem került senki, így elsőre talán kedvező is lehet ez a csoportbeosztás, de azért egyszerűnek semmiképpen sem mondható. Ha a tavalyi szezon tabellájára pillantunk, akkor a DEAC, a Hajdúszoboszló vagy a fővárosi BKV Előre is nagy rivális lehet.

Több ismerős is lesz számunkra a két évvel ezelőtti bajnokságból. Akkor a Jászberénnyel és a Füzesgyarmattal is nagy csatát vívtunk. Tavaly előbbi a kiesés elől menekült, míg utóbbi a középmezőnyben zárt. Egyébként az első hazai meccsünket éppen a Füzesgyarmat ellen vívjuk augusztus 3-án 17 óra 30 perctől.

Ami viszont változás az előző szezonokhoz képest, hogy a bajnoki cím nem ér automatikus feljutást. Ugyanis az MLSZ döntése értelmében 2023 nyarától 18 csapatra csökken az NB II mezőnye. Így a három NB III-as aranyérmes osztályozót játszik majd a másodosztály 16-18. helyezettjével. Az osztályozók párosításait sorsolni fogják, a lebonyolítás oda-visszavágós alapon történik. Ezeket a mérkőzéseket 2023. május 28-án és 2023. június 4-én rendezik majd.

Sok sikert kívánunk a csapatnak! Hajrá BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay