Ismét ezüstérmesként zártak labdarúgóink

Ismét ezüstérmesként zártak labdarúgóink

Vasárnap lezárult a labdarúgó NB III 2021-2022-es szezonja. Labdarúgóink a tavalyi évhez hasonlóan ismét ezüstérmesek lettek, így ezúttal sem volt távol a feljutás. De nézzük, hogy a számok nyelvén hogyan sikerült ez az idény!

Bár az NB III-ban már az előző szezonban bemutatkozott a BVSC-Zugló, a Nyugati csoportban újoncnak számítottunk, hiszen tavaly még a Keleti csoportban szerepelt együttesünk. A bajnokságban végig a feljutásért voltunk harcban, sokáig vezettük is a tabellát. Végül az év végére kicsit elfáradtunk, amit jól mutat, hogy hat vereségünkből hármat az utolsó hat fordulóban szenvedtünk el.

Így hiába szereztünk 88 pontot, amely megegyezett a tavalyi Nyugati bajnok III. Kerület pontszámával, ez most kevés volt a Mosonmagyaróvár 100 egységével szemben. A mieink 28 győzelemmel, 4 döntetlennel és 6 vereséggel zárták a szezont. A 93 lőtt gól toronymagasan a második legtöbb volt a 20 csapat közül, míg a 32 kapott találattal a Mosonmagyaróvár és a Veszprém mögött a harmadik helyen zártunk a képzeletbeli tabellán.

Hazai pályán a 19 meccsből 16-ot megnyertünk és csupán a bajnok Óvár, valamint az utolsó fordulóban a ZTE II nyert a Szőnyi úton, míg a Mol Fehérvár II tudott egyedül ikszelni. A gólkirályi címet 41 góljával Kokenszky Norbert nyerte meg, aki 14 találattal előzte meg a második helyezettet. A házi góllövőlistán Erdélyi László (11 gól) és Szilágyi Máté (9 gól) volt még dobogós.

Bár a tavalyi teljesítményhez képest előrelépett a csapat, hiszen 10 ponttal többet gyűjtöttünk, de a végeredményben ez is ezüstérem lett. Ehhez gratulálunk a fiúknak és a Buzsáky Ákos vezette szakmai stábnak, reméljük jövőre sikerül elérni a célunkat! Hajrá BVSC!

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay