„Jobban akarjuk a sikert” – kezdődik a szezon női labdarúgóinknál

„Jobban akarjuk a sikert” – kezdődik a szezon női labdarúgóinknál

Készen áll a bajnoki rajtra a BVSC NB II-es női labdarúgócsapata. A Kelen elleni idegenbeli rajt előtt a vezetőedző Steer Ferencet, segítőjét a fáradhatatlan középpályást Hugyecz Renátát és az újdonsült csapatkapitányt Bakó Fannit kérdeztük.

Egybehangzó várakozás, hogy a tavalyi szezonnál csak jobb jöhet, még úgyis, hogy akkor három győzelemmel indítottak a lányok, de a jó folytatás később elmaradt. Az idei nyár mindenképpen a változásokról szólt, hiszen átkerült keletről nyugatra a csapat, az ellenfelek száma és könnyen lehet, hogy ezáltal a kihívásoké is nő, régi csapattagok új szerepben tűnnek fel, és nem utolsó sorban érkezett 5 új játékos is.

„Egyelőre mindenkiben a lehetőséget látom, mert az én elképzelésembe nagyon beleillenek, hogy beválnak-e arra legalább 4-5 fordulót kell várni” – mondja elsőként Steer Ferenc vezetőedző.

Akikre nem kellett várni, mert szinte kéznél voltak, az új szerepkörbe kerülő két, lassan ős-BVSC-s lány.

„Régóta szerettem volna már magam mellé egy segítőt. Reninek ehhez a végzettsége is megvan. Hosszú évek óta a játékosom, úgy érzem, nagyon egyformán gondolkodunk, és új szerepkörében sok terhet levesz a vállamról. Változatlanul az a véleményem, hogy csapatban nem lehet demokrácia, csak diktatúra, így diktatórikusan úgy döntöttem, hogy Bakó Fanni fogja a kapitányi szerepet betölteni, mert mind emberileg, mind tudásban vezéregyéniség” – tette hozzá a szakember.

Hugyecz Renáta, aki leginkább erőnléti trénerként képzeli el a jövőjét, de korábban a legkisebbekkel is foglalkozott a BVSC-ben, alaposan megizzasztotta nyáron a társaságot, de mivel a játékos pályafutását továbbra sem akarta feladni, nemcsak a feladatokat, a tempót is ő diktálta az alapozásnál. 

„Egyszer-kétszer kellett csak rendet tenni a fejekben, de a fizikai felkészülésnél nehéz megtalálni azt a határt, hogy mi az, amibe kicsit belehalsz, de teljesíthető még, és emellett úgy jöjjön el valaki legközelebb is edzésre, hogy várja azt, mert nem teljesíthetetlen elvárással találkozik” – fogalmazta meg a klubnál ötödik szezonját kezdő Reni.

 

 

Bakó Fanni örült a kapitányi kinevezésnek, bár nem érte teljesen váratlanul, hiszen helyettesként már többször volt rá példa, hogy egy meccsen nála kötött ki a karszalag.

„Diktatúra ide vagy oda Ferivel mindig jó volt a kapcsolatom, mert korábban is már gyakran kikérte a véleményemet. Azért én most inkább megszavaztattam volna ezt a kérdést a lányokkal, bár nem tudok róla, hogy bármiféle lázadás tört volna ki a kinevezésem kapcsán. Amúgy az első pillanattól kezdve mióta itt játszom, otthon érzem magam. A klub iránti szeretetem sem újkeletű, miután a BVSC-s pályafutásomat gyerekkoromban úszóként kezdtem” – mondja a Zuglóban negyedik szezonját kezdő Fanni.

A két lány a pályán is jól megérti és kiegészíti egymást, bár a hangoskodás továbbra sem Fanni kenyere, ezt inkább továbbra is meghagyja Reninek. Fontos ugyanakkor, hogy így vagy úgy, de hallgassanak rájuk a társak.  Elvárásaik az új szezonnal kapcsolatban is közel azonosak.

„Elsősorban a csapat hozzáállásában várom ettől az idénytől a változást, hogy egy kicsit jobban akarjuk a sikert, mint a múlt szezonban. Szerintem most sokkal erősebbek vagyunk, mint tavaly, ez az igazolások terén is látszik. Fontos, hogy vannak fiatalok, akik tudnak és akarnak is futni, a kérdés inkább az lesz, hogy ők a csapat mentalitását, hogyan tudják fölvenni, de abban nagyon bízom, hogy a buszozások és „a harmadik félidők” még jobban összekovácsolják a bandát és ezáltal a játék is jobb lesz, mert ez a lényeg” – vélekedik Reni, aki nem lenne boldogtalan, ha a végelszámolásnál helyezésként mondjuk egy 5-ös szám szerepelne a BVSC neve előtt. 

„Úgy érzem ez az öt hét nagyon összekovácsolta a csapatot, amióta itt játszom nem volt még ilyen jó a hangulat. A felkészülésünk idén átalakult és ez jót tett, nagyobb hangsúlyt fektettünk az erőnlétre, mert ebben eddig sok ellenféllel szemben alulmaradtunk. Most bizakodó vagyok ez ügyben is, illetve nagyon hiányzott a sebesség a csapatból, szerintem az igazolásaink által ebben is előre léptünk” – mondta Fanni.

A Nyugati csoportban újoncként, vezetőedzőnk szerint még túlságosan sötétben tapogatózunk az esélylatolgatást illetően, mivel óriási volt az átalakulás az NB II mezőnyében, de azt tudja mit szeretne látni a lányoktól.

„Szeretek támadó focit játszani ésszerű határokon belül. Nem fogunk például nekirontani egy volt NB I-es csapatnak, de szerintem sok gólos meccseket fogunk játszani és nagyon reménykedem, hogy a sok gólból mi rúgjuk a többet. Remélem azt az arcunkat mutatjuk, amelyet az edzőmeccsek többségén. Nagyon sok jó képességű játékosunk van, ha ez a téthelyzetekben is látszódni fog, akkor még egy meglepetés csapata is lehetünk a szezonnak.”

Sok sikert kívánunk a csapatnak! Hajrá BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay