Szigetközi pontosztozkodás

Szigetközi pontosztozkodás

Mint ismert, gólzáporos mérkőzésen megszerezte első idegenbeli pontját a Merkantil Bank Liga küzdelmeiben a BVSC. A fordulatos találkozón kétszer egyenlített, majd 3-2-nél vezetett is a zuglói alakulat a Mosonmagyaróvár ellen, a hazaiak azonban Takács Tamás mesterhármasának köszönhetően otthon tartottak egy pontot.

A győzelemhez összességében csapatunk jóval közelebb állt, így nem okozott nagy meglepetést, hogy az egy pontnak igazából senki sem tudott örülni a Vasutasoknál.

„Az egyéni hibák ellenére ma minden esélyünk megvolt arra, hogy innen három ponttal távozzunk, így ezúttal az fájt a legjobban, hogy amikor láthatóan játékban és erőnlétben is felülkerekedtünk az ellenfelen, nem használtuk megfelelően az eszünket, és ez az, amibe kívülről már nagyon nehéz belenyúlni. Ilyenkor a pályán kell valakinek lennie, aki azt mondja álljunk meg, ne csak ösztönből menjünk előre, hanem gondolkodjunk, mert az utolsó másodpercig mindenki tette a dolgát és győzni akart, de a darálás ilyenkor nem elég, a jó döntések is kellenek. Idegenben rúgtunk három gólt, és nem nyertünk meccset, ez sajnos azt mutatja, most sem tudtunk kijönni abból a szériából, amibe belekerültünk, még ha láthatóan mindent meg is tettünk azért, hogy ez megszakadjon” – fogalmazott az idegörlő 90 percet követően Urbán Flórián.

Természetesen a Lajta partján is tombolt a nyár, és az ország jelentős részén, az év legmelegebb napjaként beharangozott augusztus végi vasárnap okozhatott problémákat, de alapvetően a második félidőre már felhasználóbarátabb, lásd futballra alkalmasabb időjárás köszönt vissza. A hazai publikum ebben a mosolygós, barátságos, nyugati városban könnyed délutáni kikapcsolódásra számított, és a pályán gyakorlatilag történhetett bármi, nehéz lenne azt állítani, hogy tűzbe-lázba hozta volna őket, és kizökkentette volna a nyugalmukból. Pedig történt. 10 perc alatt három, a félidő közepére azután 4 gól is esett, egy kivételével nagyobbnál is nagyobb egyéni hibákból. Azt az egyet, ami a kivétel volt, a BVSC szerezte, Hidi Patrik félfordulatból, ballal, a levegőben lévő labdát zúdította 25 méterről védhetetlenül a hazai kapu bal oldalába.

A játék színvonala a két évvel ezelőtti NB III Nyugati csoportjában a feljutásért nagy versenyt futó együtteseket idézte, a sebesség és küzdőszellem viszont messzemenőkig NB II-es volt. A mosoni gólesőben, a hátrányát kétszer is kiegyenlítő Vasutasok, a fordulás után most nem kaptak, hanem lőttek gólt, a korábban öngólt vétő Deák István hibáját használta ki a mindössze 18 éves Balogh Máté, aki egyéni alakítás végén megszerezte első és jól megérdemelt, most már a játékvezetők által is érvényesnek látott találatát az NB II-ben. A vezetés birtokában a lelkes, tűző napon szurkoló maroknyi vendég drukker és az árnyékos oldal kényelmét élvező tudósító is megnyugodott, hogy baj itt már nem történhet. Azután a frászt ránk hozták, miután egy tizenhatoson belüli viaskodás után egy, kettő az egy elleni szituációt, ahol a BVSC játékosok voltak többen, tizenegyesnek ítélt meg a játékvezető. A büntetőt Takács Tamás magabiztosan értékesítette, és mint később kiderült, ezzel kialakította a 3-3-as végeredményt, pedig csapatunk ezután is mindent megtett a győzelemért, a hazaiak pedig az egy pont otthon tartásáért.

„1-0 és 2-1 után sem éreztem úgy, hogy bármilyen formában benne lett volna ebben a mérkőzésben a hazai győzelem, és különösen nem, ha az utolsó fél óra történéseit nézzük. A 11-est nem értem, azt sem, hogy ott mit látott a játékvezető, ami miatt neki feltétlenül büntetőt kellett ítélnie, de ezzel együtt magunkban keressük a hibát, mert a helyzeteink megvoltak az újabb gólokhoz, rúgtunk a végén rengeteg szögletet és a meglévő és begyakorolt variációink közül egyiket sem alkalmaztuk. Vitte a szíve a csapatot, de ilyenkor kell egy kis finesz, rafinéria, és a régi nagyok mondását idézve egy csapat akkor tud nyerni, ha van benne 5 játékos, aki az átlag felett játszik. Sajnos nálunk nem voltak most ennyien, akik átlag felett teljesítettek” – foglalta össze a látottakat vezetőedzőnk.

A számok is azt mutatják pedig, hogy szinte mindenben a BVSC akarata érvényesült. Kapuralövés 17-10, ebből 12-4 a kaput eltaláló lövések száma. Szögletarány 7-2. Bedobások 27-17, mind a vendég zuglói alakulatnak. A meccsen nagyon kevés lesállás volt 3-1, annál több szabálytalanság viszont, 22-14 az Óvárnak. Valamivel több párharcot nyertek a hazaiak ebben kulcsszerepe volt a mesterhármast jegyző Takács Tamásnak, de a 36-33 nem akkora különbség, ha azt vesszük mennyivel több szabálytalansággal dolgoztak a hazaiak. A labdaeladás 16-14 volt nekünk, ebben érhetően az is közrejátszik, hogy jóval többet volt a labda a mieinknél.

Következő mérkőzésünket a kevés gólos meccseiről, és szinte feltörhetetlen védelméről elhíresült PMFC ellen játsszuk vasárnap 16 órától. Ráadásul megoldókulcsa még senkinek sem volt ebben a szezonban a pécsiekhez, amely csapat 4-0-s gólkülönbséggel áll 6 forduló után. Csapatunk azon lesz, hogy ez vasárnap megváltozzon és minden bizonnyal fiatal támadónk Balogh Máté is ezt szeretné, akivel a meccsig még találkozhatnak az olvasóink.

Hajrá, BVSC!

Léderer Ákos

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay