Nem sikerült a bravúr a bajnoki nyitányon

Nem sikerült a bravúr a bajnoki nyitányon

Az utóbbi másfél hétben harmadszorra játszottak női röplabdázóink a TFSE-vel és sajnos ezúttal is az eddigiekhez hasonló eredmény született. A lányok nagyot küzdöttek, de az NB I nyitányán is 3-1-es vereséget szenvedtünk.

Bár a TFSE tavaly az NB I-ben, míg a BVSC az NB II-ben küzdött a feljutásért, mégis mondhatjuk azt, hogy jó ismerősök találkoztak egymással vasárnap este a Szőnyi úton, legalábbis, ami a közelmúltat illeti. Ki ne emlékezne, hogy röplabdázóink milyen heroikus küzdelemben harcolták ki a NB I-es tagságot tavaly remek hangulatú mérkőzéseken, a lelkes szurkolótáborunknak is köszönhetően. A drukkerek ezúttal is kitettek magukért, ami pedig a TFSE-vel való ismeretségünket illeti, ugye az NB I nyitánya előtt lejátszott két Magyar Kupa selejtezőben is fővárosi riválisunkkal hozott össze minket a sors(olás) szeszélye.

Mindkét mérkőzést eddig a TFSE nyerte 3-1-re, így szerettünk volna nekik ezúttal visszavágni. Ennek megfelelően 8:3-mal nyitottak a mieink az első szettben. Bár 14:14-nél ellenfelünk egyenlíteni tudott, de aztán egy 4:0-s rohammal ismét sikerült meglépnünk. A végjáték szorosan alakult, 20:18-nál már ismét csak egy volt közte, sőt egyre is zárkóztak a vendégek, de végül 25:21-gyel Daróczi Gergely tanítványai szerezték meg a vezetést.

A második felvonás is szorosan indult és 6:6-ig egyik csapat sem tudott meglépni. Itt viszont a TFSE tudott hárompontos különbséget kiharcolni. A lányok viszont nagyon küzdöttek és egyre visszajöttek 11:12-nél. Sajnos a TF rákapcsolt és ellépett. 21:15-ös hátránynál második idejét is kikérte vezetőedzőnk, de a vége 25:18 lett ellenfelünknek.

A játszma vége kicsit rányomta a bélyeget a folytatásra a mieinknél, így 1:6-os hátrányból kellet visszakapaszkodnunk a folytatásban. Ez sikerült is és 11:14-nél már „lőtávolban” voltunk. Sőt a folytatásban tovább csökkentettük a TFSE előnyét 19:20-nál már csak egy volt közte a hősies helytállásnak köszönhetően. Sajnos aztán ellenfelünk öt szettlabdához jutott, amiből csak kettőt sikerült hárítani, így 21:25-tel zárult ez a felvonás.

Bíztunk benne, hogy nem jön a már-már szokásos forgatókönyv és a 3-1-es végeredmény. Szorosan is indult a negyedik szett 7:4-nél viszont a TFSE lépett meg. Jókor jött a hazai időkérés, mert egyre apadt a vendégek előnye, de aztán sajnos hamar öt lett közötte, így ismét futhattunk az eredmény után. Bár a küzdéssel nem volt gond ezúttal sem, mert mínusz nyolcnál sem adták fel a mieink, de végül ellenfelünk 3-1-re megnyerte a mérkőzést.

Legközelebb október 29-én lépünk pályára szintén hazai pályán, akkor a DVTK-t fogadjuk! Hajrá, BVSC!

Női röplabda NB I, 1. forduló

BVSC-Zugló–TFSE 1-3 (25:21, 18:25, 21:25, 17:25)

Hasonló cikkek

Újabb nagy veszteség

Újabb nagy veszteség

Röplabdás május

Röplabdás május

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay