Ígéretes az utánpótlás röplabdázóinknál

Ígéretes az utánpótlás röplabdázóinknál

A felnőtt csapat után utánpótlásunk szezonjáról kérdeztük röplabdázóink szakosztályvezetőjét, Péter Krisztinát, aki elárulta, hogy több korosztályban is bízik a jó szereplésben. Továbbá azt is megtudtuk, hogy felnőtt játékosaink is segítik a fiatalabbak edzéseit.

Az utánpótlásban több korosztály számára is elkezdődött már a szezon. Jó motiváció lehet a fiataloknak a felnőtt csapatba kerülés, ami többeknek már sikerült. Hogy látod az utánpótlás jelenlegi helyzetét?

Volt változás az utánpótlásban is, mivel megszüntettek két korosztályt is és az U20-ban elég sűrű a mezőny. Utóbbiaknál lecsökkentették a csapatok számát, így minket a másodosztályba soroltak. Ebben a korosztályban két csapatunk van. Az elsőszámúnak úgy gondolom a legjobbak között van a helye. A jelenlegi lebonyolítás szerint 4 forduló után lehetőségünk van visszakerülni az első osztályba és megmutatni, hogy ott a helyünk. A második gárdánkban U17-es játékosok szerepelnek főként, nekik a tapasztalatszerzés a cél. U17-ben és U15-ben is jól indult a bajnokság, úgyhogy eléggé sűrű december 22-ig a naptár a csapatoknak. De mindenki szépen dolgozik és jó eredményeket fogunk majd várni tőlük.

Utánpótlásban még nehezebb jósolgatni szezon elején. Ennek ellenére elvárható az országos döntő valamelyik csapattól?

Úgy gondolom, hogy amennyiben az U20-as csapatunk egyszer úgy fog kiállni, hogy az NB I-es játékosok is lehetőséget kapnak arra, hogy játszanak a saját korosztályukban – ezt az alapszakasz mérkőzések befolyásolják majd –, akkor ők visszakerülnek majd első osztályba és ott a középmezőnyben zárhatunk. Az U17-nél is ez lehet a cél. Az U15-ös korosztálynál inkább az a cél, hogy megszokják a nagypályát. Én úgy gondolom, hogy az U17-nek és az U20-nak van esélye odaérni a hatos döntő környékére. Aztán meglátjuk, hogy az élet hogyan alakítja a szezont. Szerencsére nagy létszámmal dolgozhatunk, de így a csarnokon kívül iskolákban is bérlünk helyet, ahol jelenleg még tartunk edzést, de azt még nem tudjuk mi lesz akkor, ha ténylegesen hidegebbre fordul az idő.

A felnőtt csapat sikerével, azzal, hogy NB I-be jutottunk, mennyire vált vonzóbbá az utánpótlás korosztályok számára a BVSC?

Már első körben amikor elkészült a csarnokunk azóta sokkal könnyebben jönnek gyerekek. Nagyjából 30-40 százalékkal növekedett az utánpótlásunk. Örülök annak is, hogy egyre többen érdeklődnek amiatt is, hogy van felnőtt csapatunk, akiknek tudnak jönni szurkolni. Vannak csapatok egyébként, amelyeknek kötelező is kijönni, hogy lássák kicsit a taktikai részét is. Úgy alakítottuk egyébként az edzéseket, hogy a legkisebbek is találkozzanak a felnőttekkel. Továbbá az is pozitív, hogy vannak olyan felnőtt játékosok, akik nyitottak akár edzői karrier felé is. Így elkezdték segíteni az utánpótlásban a munkánkat. Úgyhogy jó és családias környezetben éljük a napjainkat!

Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay